De ce se amestecă uneperistul Onţanu în disputa Oprescu-PDL pe tema Stadionului Naţional
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Neculai Onțanu
Neculai Onțanu

Neculai Onțanu, primarul sectorului 2, a înaintat o scrisoare deschisă către administrația centrală și către Primăria Generală a Capitalei, în care cere deblocarea lucrărilor la Stadionul, Național. Acestea sunt oprite din cauza unei dispute între consilierii PDL și primarul independent Oprescu, care a fost lăsat fără fonduri pentru investiții.

Onțanu a intervenit fără să acuze pe nimeni, pentru că partidul său, UNPR,  se află în arcul guvernamental, pe de o parte, iar pe de alta nu dorește să se confrunte acum cu Oprescu, care trece de 60 la sută în sondaje. Mesajul scrisorii este că primăria sectorului 2 a dat avizele necesare construcției, iar Onțanu caută soluții.

Onțanu se preocupă intens de imaginea sa, evident prin folosirea pârghiilor pe care i le oferă puterea. În timpul sărbătorilor de iarnă a împărțit efecte militare casate  săracilor din sector, așa cum nu au reușit alți primari, care nu îl au șef la partid pe ministrul Apărării, Gabriel Oprea. De asemenea, a inaugurat apartamente ANL, finanțate de la bugetul statului.

Aceste gesturi i-ar putea consolida popularitatea în sector, dar nu îi folosesc în campania pentru Primăria Generală. Problema Stadionului îi privește însă pe toți bucureștenii, iar furnizarea de soluții în acest caz l-ar putea lansa în cursa pentru fotoliul lui Oprescu.

Onțanu este singurul primar de sector care ar avea șanse teoretice să îl învingă pe Oprescu. El poate atrage electorat din zona PSD, ceea ce Negoiță nu reușește, are susținerea populației unui sector important și ar putea beneficia de sprijinul PDL în turul al doilea. Riscul ar fi însă pierderea unui fief sigur al UNPR/PDL pentru un proiect cu șanse mici de reușită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel