Data actualizării:
Data publicării:

De ce să pui oțet într-o cratiță în care ai ars mâncarea. Trucul care chiar funcționează

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto colaj: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto colaj: Pixabay

Oțetul este un ingredient de mare folos în gospodărie. Iată de ce ar trebui să îl pui în cratița în care ai ars mâncarea.

Pune apă caldă în cratiță și las-opeste noapte la înmuiat. A doua zi, înlocuiește apa din vas, adaugă detergent de vase și pune-o pe aragaz să fiarbă la foc mediu, până dă în clocot de câteva ori, potrivit stiridinlume.ro. Apoi, adaugă o cană mare de oțet în cratiță, stinge focul, pune un capac peste vas și lasă să acționeze o oră, două.

Combinația dintre detergentul de vase și oțet face ca o parte din arsură să se înmoaie. După ce ai făcut acest pas, mai apoi trebuie să folosești o pastă de curățat și un burete care nu zgârie inoxul, pentru a scăpa complet de urmele rămase.

Oțetul te poate juta să scapi și de mirosul de prăjeală din bucătărie. Vei avea nevoie de o cratiţă, în care va trebui să pui o parte apă şi 4 părţi oţet. Pune-o pe foc şi las-o să fiarbă timp de 15 minute, pentru ca oţetul să înceapă să absoarbă mirosurile din bucătărie. Experţii spun că poţi face acest lucru chiar în timp ce prăjeşti cartofii sau carnea în alte tigăi sau cratiţe, scrie cumsa.ro.

Vezi și: De ce să fierbi cartofii în apă cu sare și oțet, înainte de-ai pune la prăjit. Trucul gospodinelor pricepute

Cum păstrezi roşiile, peste iarnă, fără să le fierbi. Metoda simplă și eficientă

Totuşi, nu uita că particulele de ulei care răspândesc mirosul de prăjeala din bucătăria ta se vor depune şi pe pereţi, mobila sau tapiţerii. Aşadar, vei mai avea nevoie şi de o soluţie pe care să o pulverizezi pe toate acele suprafeţe. Foloseşte aceeași soluție pentru a face o soluţie cu care să ştergi pereţii, mobilă, dar şi tapiţeria.

Nu uita nici de bicarbonatul de sodiu. Foloseşte 2-3 boluri, iar în fiecare pune 100 de grame din acel praf alb. Apoi, pune-le prin bucătărie, pentru a te asigura că mirosul va fi absorbit. Poţi folosi şi cărbune pe care-l pui într-o pungă de hârtie şi pe care o poţi lăsa în bucătărie până ce mirosul va dispărea.

De asemenea, poți pune o cratiţă cu apă pe foc în care vei adăuga o lingură cu extract de vanilie sau una cu ulei esenţial precum cel de lavandă, iasomie, mentă piperată, eucalipt sau muşeţel. Lasă conţinutul să fiarbă timp de 30 de minute sau chiar o oră.

Vezi și: Cum scapi de muște. Soluții 100% naturale care funcționează

Cum faci să nu-ți iasă uscat pieptul de pui. Așa va fi suculent

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel