De ce să pui o MONEDĂ în frigider atunci când pleci în vacanță
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
De ce să pui o MONEDĂ în frigider atunci când pleci în vacanță / Foto: Pexels
De ce să pui o MONEDĂ în frigider atunci când pleci în vacanță / Foto: Pexels
Află în articol de ce să pui o monedă în frigider atunci când pleci în vacanță.

Cu siguranță nu te-ai gândit la acest truc. Ai plecat vreodată în vacanţă şi la întoarcere ai observat că ceasul digital al frigiderului s-a resetat? Dacă răspunsul este afirmativ, probabil ai realizat deja că în timp ce tu ai fost plecat a existat o întrerupere de curent. Totuși, cum afli cât timp a durat aceasta și dacă mâncarea din frigider este sau nu compromisă?

Este foarte posibil ca produsele tale să fi stat la căldură o perioadă lungă de timp, iar apoi să se fi răcit din nou, deteriorându-se. Din fericire, există o metodă simplă prin care îţi poţi da seama dacă alimentele mai pot fi consumate, scrie Realitatea.net.

De ce să pui o monedă în frigider atunci când pleci în vacanță

Ai nevoie de o cană, o moneda şi apă de la robinet. Înainte să pleci în vacanță pune o cană de apă în congelator. Aşteaptă să îngheţe, apoi pune o moneda deasupra şi las-o în congelator. Atunci când revii acasă, uită-te în congelator și vezi unde se află moneda.

Dacă a  ajuns pe fundul cănii, înseamnă că întreruperea de curent a fost una de durată, iar toată mâncarea ta s-a dezgheţat şi trebuie să o arunci. Dacă moneda a rămas deasupra sau a ajuns la mijlocul cănii, mâncarea ar putea fi bună pentru consum.

Afectează magneții de pe frigider mâncarea?

Pentru că tot suntem în era fake news, nici unii oameni de ştiinţă nu se lasă mai prejos şi merg pe val cu trendul. Lansează teorii care induc panica în rândul oamenilor, fără să testeze în prealabil toate posibilităţile. Cercetătorii de la Universitatea Princeton ar fi avertizat oamenii despre pericolul pe care îl pot provoca magneții pe care îi atașăm pe frigider pentru alimentele din interior. Acest avertisment circulă de ceva vreme pe rețelele de socializare fără a avea o bază solidă. Realitatea? Este o știre falsă și nu se bazează pe niciun studiu real. 

„Dacă până acum credeam că sunt nesemnificative câmpurile magnetice ale acestor magneți pentru că nu trec de ușa frigiderului, ei bine, specialiștii sunt de altă părere în urma studiilor efectuate. Puteți să faceți cancer!”, cam așa sună mesajul care înfiorător care circulă pe rețelele de socializare. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel