Data publicării:

De ce să pui o bucățică de UNT în apa în care fierbi pastele. Rezultat uluitor, trebuie să-l încerci

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
foto: Pixabay
foto: Pixabay

Dacă ești un mare fan al pastelor sau vrei să le pregătești celor dragi paste în stil italian, iată câteva secrete. 

Alegeri prezidentiale 2024

Când fierbi paste făinoase, pune în apă o bucăţică de unt. De ce?

Untul ajută pentru ca apa în care fierbi pastele să nu mai facă spumă.

De asemenea, ca textura pastelor să rămână ”netedă și plăcută, chiar și după gătire”, ar fi bine să adaugi o linguriță de zeamă de lămâie, recomandă Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj:

”Este indicat să adăugăm o lingură de zeamă de lămâie atunci când fierbem pastele? Fierberea pastelor într-o apă acidifiată prin adăugarea unei linguri de zeamă de lămâie sau de oțet, păstrează textura pastelor netedă și plăcută, chiar și după gătire. Într-o apă cu pH de 6 proteinele sunt neutre din punct de vedere electric, aspect care facilitează recombinarea aminoacizilor rezultând o rețea proteică eficientă care încorporează moleculele de amidon, iar în acest fel pastele nu vor fi lipicioase”, citează DC MEDICAL.RO.

De ce să nu clătești niciodată pastele după ce le fierbi. Greșeala pe care o fac mulți

Dacă vrei să te bucuri de gustul pastelor și al sosului pe care-l pui, ține minte această regulă foaret simplă. Să nu mai speli niciodată pastele după ce le fierbi. 

Motivul este simplu, acela că sosul nu se va mai prinde de paste.

Pastele, sursă bună de carbohidrați: ce beneficii aduc pentru sănătate

Un nou studiu sugerează că un consum moderat de paste nu este neapărat legat de bolile cronice și ar putea avea chiar și unele beneficii

Studiul, care a fost publicat în BMJ Nutrition, Prevention și Health, a încercat să determine dacă există o legătură între consumul de paste și riscul pe termen lung de diabet de tip 2, boli cardiovasculare aterosclerotice (ASCVD) și accident vascular cerebral.

Dintre cele 84.555 de femei aflate în postmenopauză care au participat la studiu, femeile care au consumat cele mai multe paste au avut un risc redus de ASCVD și accident vascular cerebral, comparativ cu femeile care au consumat mai puține paste.

Cel mai mare aport de paste consumate a fost puțin peste trei porții de paste pe săptămână. Cel mai mic a fost puțin sub o jumătate de porție de paste pe săptămână.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel