Data publicării:
De ce să pui bicarbonat când gătești cu roșii sau ceapă. Rezultat neașteptat. Ne vei mulțumi
Adaugă bicarbonat de sodiu când gătești cu ceapă sau roșii. Iată secretul marilor bucătari.
Când căliți ceapa, adăugați o cantitate mică de bicarbonat de sodiu în tigaie. Aceasta va rumeni ceapa în doar câteva minute. Acest ingredient captează umezeala în interior, făcând ceapa mai gustoasă și suculentă. În plus, bicarbonatul de sodiu permite să se rumenească și să se prăjească mai repede.
Pentru o jumătate de kilogram de produs folosiți un sfert de linguriță de pulbere de bicarbonat.
Adaugă bicarbonat de sodiu când gătești cu ceapă sau roșii
Cu toate acestea, această tehnică trebuie utilizată cu precauție căci ingredientul poate lăsa un gust specific. Prin urmare, pentru prepararea supei de ceapă și a altor feluri de mâncare cu un conținut ridicat de ceapă caramelizată, este mai bine să refuzați să folosiți acest truc, potrivit DC MEDICAL.RO
De asemenea, bicarbonatul echilibrează aciditatea roșiilor.
Roșiile conservate pot adăuga aciditate inutilă alimentelor. Un vârf de bicarbonat de sodiu îl va ajuta să-l elimine fără a afecta textura și gustul general al supelor de roșii, sosurilor, piureurilor de legume sau a altor feluri de mâncare din roșii conservate.
Hummusul va fi neted dacă ingredientul său principal, năutul, este foarte moale. Din nou, bicarbonatul de sodiu va ajuta: Se amestecă un pahar de năut uscat cu șase pahare de apă rece și o linguriță de bicarbonat de sodiu. Puneți la frigider amestecul peste noapte. În acest timp, fasolea se va umfla bine, iar în timpul gătirii ulterioare se vor înmuia perfect. Drept urmare, măcinarea lor la o stare de piure va fi mai ușoară ca niciodată.
Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat amestecat cu sare în cuptor. Rezultat neașteptat
Amestecul de sare cu bicarbonat face minuni în cazul unui cuptor plin cu grăsime. Este soluţia cea mai ieftină şi simplă pentru a curăţa murdăria.
Puneţi într-un bol 10 linguri de bicarbonat de sodiu, patru linguri de apă fierbinte şi trei linguri de sare mare de bucătărie. Amestecaţi bine toate ingredientele până când se formează o pastă. Puneţi pasta obţinută pe zonele murdare ale cuptorului şi lăsaţi-o să acţioneze timp de 20 de minute. Clătiți bine cu apă caldă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News