Data actualizării:
Data publicării:

De ce să nu mai mănânci ouă dimineața

Autor: Doinița Manic | Categorie: Sanatate
WhatsApp
De ce să nu mai mănânci ouă dimineața / Foto: Pixabay, de RitaE
De ce să nu mai mănânci ouă dimineața / Foto: Pixabay, de RitaE

Află în articol de ce nu trebuie să mănânci ouă dimineața.

Un ou conţine aproape toate vitaminele şi microelementele necesare pentru întărirea sănătăţii.Ultimele cercetări medicale arată că în componentă lor se găsesc lecitină, holină şi colesterol "bun". Astfel, deoarece conține cantități ridicate de proteine, vitamine și minerale, și cantități reduse de grăsimi săturate, oul devine un component esențial din dietă zilnică. Gălbenușul conține 21 vitamine și minerale, iar 40% din acesta este proteină. De asemenea, acesta conține 6,29 g proteine, 27g calciu, 6 mg magneziu, 96 mg fosfor, 67 mg potasiu, și 4,97 g grăsimi, scrie sfatulmedicului.ro.

Totuși, nu este indicat să mâncați ouăle dimineața. Este mai bine dacă le mâncați la prânz, când organismul asimilează mai bine nutrienţii din ou, mai ales în perioada septembrie-iunie, când organismul are nevoie crescută de vitamine, scrie Realitatea.net.

Pentru întărirea imunităţii şi îmbogăţirea organismului cu vitamine şi microelemente se prepară bucate în care ouăle se combină cu zarzavat, legume şi frunze verzi de păpădie, trifoi, podbal, tei, arţar dulce şi urzică. Pentru copii şi tineri este util consumul mai des de ouă, iar la vârstă a treia, sunt de ajuns 2-3 ouă pe săptămână.

Atenție, sunt persoane care nu pot consumă ouă, și anume cei care sunt alergici la acest produs. Alergia la ouă este una din cele mai comune alergii din timpul copilăriei. Deși atât gălbenușul cât și albușul conțin o cantitate ridicată de proteine, albușul declanșează mai multe reacții alergice decât gălbenușul.

VEZI ȘI: Amestecă toate ingredientele și dă tava în cuptor. Rețeta celei mai rapide și mai ușoare omlete

Albușul de ou, un adevărat medicament. Ce afecțiune ar putea trata

Oamenii de ştiinţă chinezi au ajuns la concluzia că albuşul de ou este un adevărat medicament împotriva hipertensiunii arteriale, susţinând chiar că în unele cazuri, poate înlocui pastilele pentru reducerea tensiunii. Experimentele efectuate de cercetători au arătat următoarele: peptida RVPSL conţinută în ouăle de găină determină organismul să funcţioneze în aşa fel, încât tensiunea arterială să nu crească, scrie Rador, citând Zdrave.

După cum explică experţii, această peptidă blochează producţia de substanţe care provoacă o creştere a tensiunii arteriale. 50 de grame de peptidă RVPSL sunt aproximativ echivalentul a două ouă de găină. O astfel de doză de substanţă are acelaşi efect ca 10 miligrame de captopril - un preparat medicamentos administrat pacienţilor hipertensivi, explică oamenii de ştiinţă.

Cercetătorii au mai raportat că peptida în cauză, care face parte din albuşul de ou, scade hipertensiunea arterială chiar şi după prepararea termică. De aceea, medicii chinezi recomandă ca albuşurile de ou de găină să fie consumate atât pentru prevenirea, cât şi pentru tratamentul hipertensiunii. Şi nu în ultimul rând, în comparaţie cu medicamentele, peptida nu provoacă efecte secundare, mai notează cercetătorii. Vezi mai mult AICI.

VEZI ȘI: Consumul de ouă te ajută să slăbești. Nutriționist: Nu este nevoie să ţii o dietă strictă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel