De ce să mănânci kiwi sau cireșe înainte de culcare. Efectele sunt extraordinare
Tu știi de ce ar trebui să mănânci kiwi sau cireșe înainte de culcare?
Cel mai important hormon al somnului este melatonina, produsă de glanda pineală. Cu cât somnul este mai lung, cu atât va fi secretată mai multă melatonină. Acest hormon luptă şi împotriva degenerării nervoase accelerate în cazul bolii Alzheimer sau Parkinson. Producţia sa în organism este cea mai mare înainte de pubertate, iar apoi se stabilizează până la vârsta de 40 de ani. După vârsta de 90 de ani, nivelul melatoninei scade.
Oamenii de ştiinţă au descoperit că substanţele care influenţează melatonina pot fi găsite şi în alimente. În special, serotonina şi antioxidanţii din anumite fructe ne pot ajuta să adormim mai uşor şi să ne trezim mai rar. Este cazul cireşelor, precum şi al kiwi-ului, care este disponibil pentru o perioadă mai lungă a anului, scrie Rador, citând zdrave.to.
Cel mai important hormon al somnului este melatonina, iar precursorul său este serotonina. De aceea, înainte de culcare se recomandă să consumăm kiwi şi cireşe. Compoziţia chimică unică le face utile tuturor celor care au probleme de somn. Serotonina este de fapt un precursor al melatoninei.
Cercetările arată că este suficient un kiwi cu o oră înainte de culcare, în fiecare seară timp de patru săptămâni. În cadrul unui studiu, s-a constatat că o treime dintre participanţi au adormit mai devreme şi s-au trezit mult mai rar pe parcursul nopţii. Potrivit cercetătorilor, timpul total de somn al subiecţilor, precum şi eficienţa sa, dar şi perioada de odihnă au crescut semnificativ.
Cum să ai un somn profund și odihnitor. Alimentele care te ajută să dormi bine
Experţii recomandă consumul de anumite alimente care ne pot ajuta să dormim mai bine.
Scorţişoara este un condiment popular care se găseşte adesea în produsele de patiserie, iar proprietăţile sale termogenice pot creşte căldura corpului, mărind şansele de a avea un somn odihnitor şi profund. Scorţişoara adăugată într-un pahar de lapte băut seara ne va încălzi, iar triptofanul conţinut de lapte induce somnul şi ne va face mai uşor să ne odihnim.
Ovăzul are, de asemenea, beneficii asupra calităţii somnului, deoarece se descompune încet în organism datorită conţinutului său ridicat de tărâţe şi fibre, iar această digestie lentă eliberează energie termică. În plus, acest aliment conţine şi melatonină, care îmbunătăţeşte somnul. Citește mai departe>>
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News