Data publicării:

De ce să congelezi carnea de porc înainte să o gătești. Boala gravă pe care o poți face. Dorobăț: E greu de tratat

Autor: Dana Mihai | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto pexels
foto pexels
Care este, de fapt, temperatura la care trebuie gătită carnea de porc și la ce să fii atent înainte de a o consuma. Boala gravă pe care o poți face din cauza ei.

Trichineloza este o boală parazitară cauzată de infecția cu un vierme numit Trichinella. Acesta este un tip de parazit nematod (vierme rotund) din genul Trichinella. Infecția apare de obicei prin consumul de carne insuficient gătită sau procesată termic, care conține larvele acestui parazit.

Principala sursă de infecție pentru oameni este carnea de porc contaminată, dar și alte animale precum mistreții, ursii sau liliecii pot fi purtători ai acestui parazit.

După ingestia larvelor, acestea se dezvoltă în intestin, iar apoi larvele migratează prin sânge către diferite țesuturi, inclusiv mușchii, unde se formează chisturi.

Citește continuarea pe DCMedical.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel