Data publicării:

De ce să bei un pahar de vin pe zi. Efecte benefice pentru persoanele în vârstă

Autor: Ema Apostu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com
Un pahar de vin pe zi nu dăunează sănătăţii, demonstrează un studiu ştiinţific realizat în Canada şi prezentat în publicaţia oficială a Asociaţiei Medicale Americane. 

Consumul moderat de alcool nu creşte riscul de deces prematur. Femeile pot bea un pahar de vin pe zi, iar bărbaţii îşi pot permite chiar şi două pahare de vin zilnic. Rezultatele studiului reunesc concluziile a 107 cercetări cu participarea unui număr de peste 4,8 milioane de persoane, scrie Rador, citând novini.bg.

Constatările arată că persoanele care consumă cantităţi moderate de alcool nu prezintă un risc mai mare de moarte prematură decât cei care nu beau deloc. Un purtător de cuvânt al Alianţei internaţionale pentru un consum responsabil de alcool a declarat că datele sunt în concordanţă cu observaţiile privind modul în care consumul moderat este asociat cu unele rezultate benefice pentru persoanele în vârstă, cum ar fi un efect protector împotriva bolilor cardiovasculare şi diabetului.

Cu toate acestea, alianţa nu recomandă oricui să consume alcool în căutarea unor posibile beneficii, iar în cazul unor întrebări legate de sănătatea lor să solicite avizul unui medic. "Pentru unele persoane, cel mai bine este să nu bea deloc", a subliniat Alianţa internaţională pentru pentru un consum responsabil de alcool într-un comunicat.

Vinul alb sau vinul roșu? Care este mai sănătos

Vinul alb îmbunătățește sănătatea inimii și poate preveni bolile de inimă. Cu toate acestea, vinul roșu conține antioxidanți și mai puternici, care sunt cunoscuți sub numele de resveratrol, care protejează vasele de sânge și pot preveni formarea cheagurilor de sânge. Resveratrolul scade colesterolul rău (LDL), în timp ce crește colesterolul bun (HDL). Vinul roșu ar putea ajuta la reglarea tensiunii arteriale, scrie shtiu.ro.

Spre deosebire de vinul alb, vinul roșu este cunoscut că are polifenoli, care luptă împotriva efectelor îmbătrânirii premature. Un pahar sau două de vin roșu în fiecare zi ne poate menține tineri și sănătoși, ținând la distanță toxinele.

Vinul roșu conține niveluri mai mari de siliciu decât vinul alb, ceea ce înseamnă că densitatea oaselor crește și reduce șansa de osteoporoză. Caloriile se regăsesc în ambele sortimente de vinuri. Însă un pahar de vin roșu are 125-130 de calorii, în timp ce un pahar de vin alb are 121 de calorii.

Prin urmare, vinul roșu este mai sănătos decât vinul alb. Cu toate acestea, consumul excesiv de alcool poate duce la diverse probleme de sănătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel