Nu e bine să prăjești de două ori în același ulei. Impuritățile arse sunt nocive pentru organism. Uleiul curat presupune mai puține riscuri pentru sănătate.
Pentru alimentele prăjite, este bine să folosești ulei din germeni de porumb sau ulei de palmier. Aceste uleiuri au un punct ridicat de fierbere și nu eliberează radicalii liberi și toxinele pe care le emană uleiul de floarea soarelui.
Ca să nu mai sară uleiul când pui carnea sau cartofii prăjiți în tigaie, e bine să presari puțină sare în tigaie. Când faci plăcinte, gogoși sau șnițele pe care trebuie să le prăjești, adaugă puțină apă minerală sau cola în aluat, scrie libertatea.ro. Poți adăuga și puțin bicarbonat de sodiu. Aluaturile vor fi mai pufoase, mai aerate, se vor prăji mai repede și vor absorbi mai puțin ulei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- SRI face angajări. Posturile pentru care puteți aplica. Vă puteți înscrie în cursă până la finalul lunii mai
- Micii pe care îi mâncăm nu mai au nicio legătură cu micii adevărați. Ingredientul care lipsește cu desăvârșire. Medicul Alin Popescu: Aș da o lege să se schimbe compoziția
- Cea mai mare inutilitate din București. Primarul de sector care credea că va da lovitura și turiștii vor lua cu asalt construcția
- Numerologul Romeo Popescu, previziunile pentru luna mai, în funcție de cifra destinului: Cine are idei geniale și face rost de bani
- Cine a furat România. Cea mai mare propagandă a fost scoasă la iveală
- BANCUL ZILEI: Ardeleanul și avocatul...
- BANCUL ZILEI: De ziua soacrei
- Cât a plătit o mămică pentru 3 felii de cozonac la supermarket: Nici nu-ți vine să-l mai mănânci / video
- Bătrânica din Germania e istorie: Acum, toți samsarii merg la grădiniță! Nouă tactică pe piața auto second hand
- Vacanța ieftină în Istanbul nu mai există! ”Prețurile de acum încolo vor fi exagerate”. Ce notă de plată a primit o familie de români cu un copil mic după masa de prânz