Data publicării:

De ce Putin voia ca Navalnîi să fie viu. Bogdan Chirieac arată greșeala fatală a "bestiilor" din penitenciar: Sunt convins că aveau ordine să îl țină în viață

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
 Foto: Facebook Alexei Navalnîi
Foto: Facebook Alexei Navalnîi

Analistul politic Bogdan Chirieac a explicat ce înseamnă, de fapt, moartea opozantului rus Alexei Navalnîi.

Alexei Navalnîi a murit în închisoarea din Siberia supranumită "Lupul Polar", cunoscută pentru condițiile de detenție foarte dure. Analistul politic Bogdan Chirieac a fost întrebat la Antena 3 CNN dacă opozantul rus a murit sau a fost omorât.

VEZI ȘI: Alexei Navalnîi a murit: ”s-a simțit rău după o plimbare”. Cei din echipa opozantului rus spun că "Putin l-a ucis". UPDATE: Mesajul șefului NATO

"A fost omorât din momentul în care a aterizat din nou la Moscova alături de soția sa și a fost ridicat de pe aeroport, în 2021. Este o ticăloșie a lui Vladimir Putin comparabilă cu invadarea Ucrainei. S-a sperat că măcar va fi ținut ca Mihail Hodorkovski ani de zile în pușcărie, până la urmă a fost eliberat în Germania, deci nimeni nu a crezut că bestialitatea va merge acolo încât nu vor avea grijă de viața lui Navalnîi.

Întreaga responsabilitate pentru moartea sa este a Kremlinului, a nimănui altcuiva. L-au trimis la 65 de kilometri de Cercul Polar, el fusese otrăvit, a fost salvat, l-au dat rușii la o clinică în Germania sperând că nu mai poate fi salvat, nemții l-au salvat, a rămas o perioadă acolo, omul din toate punctele de vedere impecabil și s-a dus - ce înseamnă totuși puterea unui om și puterea unui popor până la urmă - s-a dus știind că se duce la moarte.

Bogdan Chirieac: Putin avea nevoie de el în viață, nu mort. Acum e erou

Cu toții însă, toată lumea civilizată, și SUA, și Berlinul, și cine vreți voi, au sperat că îl vor ține în viață. Nu l-au ținut în viață. Acum că a fost neglijență.... dacă mă întrebați cred că a fost o neglijență a bestiilor, asta este înspăimântător că avem de a face cu astfel de oameni, deci regimul de la Kremlin a născut în Rusia astfel de indivizii, eu cred că asta s-a întâmplat, neglijența din penitenciar, deși sunt convins că aveau ordine să îl țină în viață.

Moartea lui Navalnîi îl transformă într-un erou care va traversa timpul. Putin avea nevoie de el în viață, nu mort. Acum e erou, nu mai au ce să facă. L-au scăpat din mână, cine știe din ce motiv, a murit și asta a fost", a declarat Bogdan Chirieac.

Precizăm că Alexei Navalnîi a fost unul dintre principalii critici ai lui Vladimir Putin. Reamintim că în august 2020, el a fost otrăvit cu Noviciok, în timp ce zbura din Siberia la Moscova. Navalnîi a fost atunci transportat în comă la Berlin, acolo unde a fost salvat. Echipa sa a acuzat Kremlinul că l-a otrăvit, iar unele investigații internaționale au confirmat implicarea oficialilor ruși. La un an distanță însă, Navalnîi deci să se întoarcă la Moscova pentru a-și continua lupta împotriva regimului de la Kremlin. El a fost arestat pe aeroport, iar de atunci s-a aflat în diferite închisori din Rusia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie
WhatsApp
pixel