Data publicării:

De ce pisicile iubesc atât de mult cutiile?

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
 De ce pisicile iubesc atât de mult cutiile? / Foto: Pixabay, de Екатерина Гусева
De ce pisicile iubesc atât de mult cutiile? / Foto: Pixabay, de Екатерина Гусева

Află în articol de ce pisicile iubesc atât de mult cutiile.

Alegeri prezidentiale 2024

Pisicile trăiesc cu oamenii de aproximativ 9.500 de ani. Și totuși, încă nu știm totul despre ele. Un specialist în feline a încercat să dezmintă miturile despre feline și să răspundă la mai multe întrebări despre comportamentul ciudat și neobișnuit al pisicilor domestice, scrie naukatv.ru.

VEZI ȘI: Culoarea pisicii tale influențează personalitatea acesteia

Nu este un secret pentru nimeni că pisicile adoră să stea în spații închise: cutii, valize, dulapuri etc. După cum a arătat un studiu din 2021, în absența unui adăpost, animalele de companie aleg iluzia unui spațiu închis. În 2017 a avut loc un flash mob sub hashtag-ul #CatSquare, iar oamenii au postat fotografii cu pisicile lor stând pe podea în pătrate făcute din bandă adezivă. Puțin mai târziu, într-un studiu asupra pisicilor, s-a constatat că anume cutiile le ajută pe animalele domestice să-și reducă nivelul de stres, scrie.

"Pisicilor le place să intre în diferite spații închise", spune Anastasia Antonevich, zoolog. "Sunt vânători din fire, care își pun în ambuscadă prada. Comportamentul lor este orientat spre a pătrunde undeva, a obține ceva, este interesant și plăcut pentru ele", a mai spus aceasta.

VEZI ȘI: Cum controlează pisicile oamenii? Semnele că felina ta te manipulează

Pisicile nu se atașează de oameni, nu-i așa?


Pisicile au reputația de a fi creaturi distante și independente, dar un studiu recent arată că abilitățile lor social-cognitive și profunzimea atașamentului față de oameni au fost subestimate: ca și câinii, ele formează legături sigure cu stăpânii lor. Adevărat, afecțiunea pentru un stăpân nu se formează în toate cazurile, ci doar la 65% dintre pisici. Un alt studiu a arătat că pisicile sunt creaturi sociale. Ele urmăresc oamenii și învață de la noi: de exemplu, deschid o ușă, apasă butoane etc.

"Pisicile recunosc emoțiile umane și acest lucru nu este surprinzător. În comparație cu alte specii de feline, pisicile domestice sunt flexibile din punct de vedere social: pot trăi în grupuri sau pot duce un stil de viață solitar. Ele sunt capabili să recunoască semnale, să stabilească conexiuni sociale, ceea ce le ajută să trăiască în grup", a mai spus Anastasia Antonevich.

VEZI ȘI: De ce oamenii iubesc pisicile și cât de sănătoasă este această afecțiune. Ce spune știința

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel