De ce pisica te urmărește peste tot. Află tot ce trebuie să știi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Aurel
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @achtungstudio
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @achtungstudio
Pisicile sunt cunoscute pentru natura lor independentă și distantă. Deci, s-ar putea să fii surprins să observi că pisica te urmează oriunde mergi. Încearcă să-ți atragă atenția sau este doar modul ei de a-ți arăta cât de mult te iubește? Iată ce trebuie să știi!

De ce te urmărește pisica


Îi este foame 

Unul dintre cele mai comune motive pentru care pisica te urmărește peste tot este că se apropie ora mesei. De obicei, își urmăresc stăpânii, așteptând să se îndrepte spre bucătărie unde știu că se află hrana. Momentul în care este servită masa este unul entuziasmant pentru orice felină și nu vor să-l rateze.

I-a fost dor de tine

Dacă observi că pisica te urmărește îndeaproape după ce te-ai întors acasă de la serviciu sau după o călătorie, acesta ar putea fi un semn că s-a simțit neliniștită în timpul absenței tale. Unele pisici sunt mai atașate de stăpânii lor decât altele, iar unele pot chiar să experimenteze anxietate de separare. Dacă bănuiești că pisica ta ar putea suferi de această afecțiune, este important să fii atent la alte semne de anxietate de separare, cum ar fi refuzul de a mânca sau manifestarea de stres când te îndrepți spre ușă. Dacă începi să observi aceste semne, este mai bine să contactezi medicul veterinar pentru sfaturi suplimentare.

2. Sursa foto... (pisica-petting_58128500.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik 

Este curioasă 

Lucrurile pot deveni puțin plictisitoare pentru prietenii noștri pufoși, așa că s-ar putea să înceapă să te urmeze în jur pentru distracție. 

Dacă crezi că pisica ta s-ar putea plictisi, este o idee bună să îi furnizezi jucării și activități pentru a o menține ocupată, deoarece nu vei fi întotdeauna lângă ea, și nimeni nu își dorește să se plictisească. 

Își dorește atenția ta

Este posibil ca pisica ta să te urmeze și pentru că aceasta este modalitatea ei de a spune "ajutor". Poate că este speriată de ceva sau se simte rău și acest lucru a provocat o schimbare în comportamentul ei. Uneori, pisicile care experimentează disconfort vor dori să fie cât mai aproape posibil de stăpânul lor. Fii atent la alte semne și simptome, mai ales dacă pisica ta te urmează brusc peste tot. 

Deși unele pisici vor încerca să-ți atragă atenția atunci când se simt rău, multe pisici vor face exact opusul, mergând să se ascundă. Acest lucru poate fi mai provocator pentru proprietari, deoarece, dacă pisica se ascunde, acest lucru înseamnă că stăpânii lor au mai puține șanse să le vadă.

3. Sursa foto... (pisica-lazy-cat_79164000.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik

Îi place compania ta

Anumite rase de pisici, precum Ragdoll, Sphynx sau Maine Coon, pot avea personalități similare cu cele ale câinilor. Sunt adesea sociabile și nu le place nimic mai mult decât să fie în compania oamenilor. Dacă deții una dintre aceste rase sau o pisică domestică, care este în general foarte afectuoasă, s-ar putea să fii obișnuit să te urmărească.

Asigură-te doar că îi oferi suficiente îmbrățișări (dacă îi plac) și sesiuni de joacă, deoarece acestea sunt oportunități excelente de interacțiune cu animalul tău de companie și de întărire a legăturii pe care o ai cu el. De asemenea, deși am enumerat unele dintre cele mai afectuoase rase de pisici, amintește-ți că toate pisicile au propria lor personalitate, deci orice pisică poate deveni atașată de stăpânul său, potrivit Purina.co.uk

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel