De ce o cafea pe zi este chiar foarte indicată. Atenție, nu orice cafea
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pixabay
Foto Pixabay
Cafeaua se numără printre băuturile cele mai consumate la nivel mondial.  

Pentru a-i înțelege mai bine efectele asupra sănătății, medicul Teodor Bădescu a făcut câteva precizări importante la DCNewsTV.

„Despre cafea am o părere bună și mulți doctori împărtășesc această părere. Este un obicei pe care mulți îl au. Dacă bei o cafea clasică, cafeaua făcută la ibric, cum se zice, nu este deloc dăunătoare, dimpotrivă! Stimulează activitatea creierului, are puțin efect diuretic, îți dă o stare de beatitudine. Deci, o cafea pe zi este chiar foarte indicată”, a spus medicul Teodor Bădescu.

Ulterior, a lansat însă și un avertisment. „În momentul în care consumul de cafea este făcut fără măsură, atunci efectul cafelei devine nociv”, a avertizat medicul. 

Alimente de care e bine să nu te atingi. Bădescu (Sanador): Nu mereu ce e gustos e și bun

„Dulcele este un aliment care nu face neapărat rău în mod direct ficatului, dar el este metabolizat și este depus ca glicogen în ficat, apoi, treptat, transformat în grăsime. Astfel, apare ficatul gras. Dependența de dulce este aproape ca la orice drog. Cei dependenți de dulce mănâncă foarte mult”, a mai spus medicul Teodor Bădescu la Interviurile DC News și DC Medical. 

„Nu întotdeauna ce este gustos e și bun, mai ales pentru sănătate. Fiind gastroenterolog, le recomand pacienților mei, mai ales celor cu probleme digestive, boli de reflux, gastrite, să nu consume prăjit, afumătură, grăsime, cel puțin pe perioada cât suferința este acută”, a precizat medicul Bădescu.

În cadrul interviului, a vorbit și despre oboseala intelectuală, dar și despre axa creier - intestin - ficat.

„În ziua de azi e și oboseala intelectuală, acest efort susținut. Este o axă despre care se discută foarte mult, e o chestie destul de recentă: axa creier - intestin - ficat. Sunt toate legate între ele. Mesajele care pleacă de la creier, în special cele negative, se reflectă asupra întregului organism. Nu numai asupra unor organe. Ficatul este unul dintre acestea”, a spus specialistul.

„Ficatul este cel care metabolizează toți compușii care trec prin organism, în special compușii toxici, el detoxifică organismul. Medicamentele - cam 70 la sută - se metabolizează hepatic. Cele mai multe trec pe la ficat”, a explicat medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel