De ce nu zâmbeşte niciodată Ion Ţiriac. Presa americană, reportaj despre cel mai bogat român
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Simona Halep
Facebook Simona Halep
Jurnaliştii de la New York Times au explicat de ce Ion Ţiriac nu zâmbeşte. 

„Fotograful îl ruga pe Ion Tiriac să zâmbească, dar nu zâmbește, pentru că are o imagine de protejat! Prietenii lui spun că nu i-au văzut niciodată dinții!

Dar Contele Dracula, așa cum este cunoscut în lumea tenisului domnul Țiriac, născut în Transilvania, își dorește să fie cooperant, așa că afișează o aliură ceva mai blândă. Înainte de a deveni un Svengali pentru Boris Becker, un manager de tenis multimilionar, un Donald Trump al capitalismului românesc, Ion a jucat la Wimbledon împotriva unor vedete precum Rod Laver și Stan Smith.

Tatăl său a murit de o boală necruțătoare, pe când Ion Țiriac avea doar 11 ani, iar mama sa lucra într-o fabrică, pentru a întreține familia. A fost un copil campion la tenis de masă și jucător olimpic de hochei pe gheață în România, apoi s-a alăturat circuitului de tenis!

Înainte de a deveni om de afaceri, era cunoscut ca un tip excentric, care conducea motociclete, alerga după fotomodele și bea șampanie. A fost un jucător de tenis viclean, chiar dacă uneori nepoliticos, care și-a motivat compatriotul și partenerul de dublu, mai talentat și mai rebel, Ilie Năstase", au scris americanii, citaţi de Prosport

Ţiriac, avertisment: Nu se poate cumpăra o nouă Halep 

"În toţi aceşti ani, fără fonduri guvernamentale, această federaţie s-a ţinut în picioare. Lucru care îl face şi azi. Dar şi pe viitor va fi foarte greu ca FRT să se bazeze numai pe banii care vin de la stat. Nu se poate cumpăra din nou o Simona Halep de la supermarket. S-a închis supermarketul de mari valori. La un moment dat trebuie să se facă într-un fel şi o selecţie naturală. Iar această selecţie nu se poate face decât dacă ai masă. Tare îmi e frică să nu ajungem şi noi, tenisul, cum a ajuns gimnastica românească. Dacă această federaţie nu face 6, nu 4, centre regionale în toată ţara.... dacă nu vom avea cel puţin 20.000 de copii care să joace tenis... atunci noi nu vom mai putea pretinde un Wimbledon, un Roland Garros sau un top zece la Cupa Davis", a afirmat Ţiriac în faţa membrilor Adunării Generale a Federaţiei Române de Tenis. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel