De ce nu trebuie să încălzești laptele în cuptorul cu microunde
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Aurel
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Laptele este unul dintre alimentele indispensabile în majoritatea gospodăriilor.

Tradițional, laptele cel mai consumat a fost cel de vacă. Deși industria alimentară oferă din ce în ce mai multe alternative, precum băuturile din soia sau ovăz, acest aliment rămâne esențial pentru mulți oameni. Modul și locul în care încălzim laptele pot altera compoziția acestuia și, prin urmare, beneficiile pe care le aduce organismului.

Cuptorul cu microunde este instrumentul la care se recurge de multe ori pentru a încălzi mâncărurile și băuturile, dar trebuie avut în vedere că nu are același efect asupra tuturor alimentelor și că, în unele cazuri, poate fi dăunător pentru sănătate.

Ce beneficii aduce laptele organismului nostru

Cel mai cunoscut beneficiu al laptelui este aportul de calciu pe care îl furnizează organismului. Acest lucru este foarte important, deoarece calciul este mineralul prezent în cea mai mare proporție în corpul uman și este absolut necesar pentru menținerea sănătății oaselor și dinților, în special în etape precum copilăria, adolescența, sarcina sau bătrânețea. Deși aportul de calciu este esențial pentru buna funcționare a organismului, consumul de lapte oferă un spectru nutrițional mult mai larg.

2. Sursa foto... (lapte--1_94083500.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @Fantastic Studio

Ce se întâmplă dacă încălzesc laptele în cuptorul cu microunde

Cuptorul cu microunde poate fi foarte util în zilele noastre, deoarece multe persoane susțin că nu au timp pentru aproape nimic și ar avea nevoie de mai multe ore într-o zi. Acest electrocasnic oferă rapiditate și eficiență în încălzirea alimentelor. Studiile recente arată că, în cazul laptelui, această practică ar putea fi contraproductivă, deoarece încălzindu-l în cuptorul cu microunde, este posibil să piardă nutrienți esențiali din compoziția sa.

Cea mai mare pierdere cauzată de încălzirea laptelui în cuptorul cu microunde este cea a vitaminei B12. Această vitamină, găsită exclusiv în alimentele de origine animală, este esențială pentru dezvoltarea corectă a globulelor roșii, a neuronilor și pentru producerea ADN-ului. Vitamina B12 ajută la reglarea sistemului nervos central și favorizează dezvoltarea corectă a creierului. În plus, este o sursă excelentă de energie, combate oboseala și ajută la îmbunătățirea concentrării și a învățării.

Dacă îți place să bei laptele cald, experții recomandă să îl încălzești la foc mic într-o oală, fără a-l lăsa să ajungă la fierbere. Dacă nu ai timp și decizi să folosești în continuare cuptorul cu microunde, ar trebui să încerci să compensezi această pierdere de vitamina B12 consumând alte alimente care o conțin, cum ar fi ouăle, carnea slabă sau peștele, potrivit 20minutos.es

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel