"Călătoresc tot mai des peste ocean și asta înseamnă că trebuie să fiu atentă la cum gestionez stresul la care este supus organismul meu pe durata zborurilor lungi. Când zburăm multe ore, tenul nostru se deshidratează din pricina aerului uscat din aeronavă. De aceea, îmi îngrijesc în mod deosebit tenul - spray cu apă termala, ser cu vitamina C și măști hidratante pe care le aplic la fiecare câteva ore de zbor. La fiecare câteva ore mă spăl pe fata și reaplic serum-ul cu vitamina C și pulverizez apă termală pe față pentru prospețime si relaxare. De asemenea, e foarte important să ne hidratăm corect când zburăm - de aceea, evit cafelele, alcoolul și sucurile cu zahăr și optez, pe durata zborului, pentru apă și ceaiuri de plante. Mă asigur că beau câte un pahar de apă la fiecare 30 de minute sau un litru de apă la 120 de minute", a scris Cori Grămescu pe Facebook.
De ce mâncarea are alt gust când călătorim cu avionul
Mâncarea pe care o primim în timpul unui zbor are un gust diferit față de cel obișnuit. Profesorul Dan Vodnar de la USAMV Cluj explică, pe rețelele sociale, motivul pentru care alimentele au o altfel de aromă în avion:
”Știați că alimentele au arome diferite atunci când zburăm cu avionul? Altitudinea schimbă chimia corpului, făcând ca aromele să aibă intensități diferite atunci când sunt consumate în avion, în comparație cu intensitatea resimțită la sol”, subliniază profesorul Vodnar.
Când călătorim cu avionul trebuie să avem grijă să nu ronțăim chipsuri sau biscuiți, mai ales că nu sunt alimente sănătoase. Despre acest subiect amintea și nutriționistul Cori Grămescu. Acesta subliniază că avem nevoie de legume și multe lichide, să evităm cafeaua și energizantele și să bem cât mai multă apă.
Pericolul cel mai mare
”Când călătorim cu avionul, pericolul cel mai mare îl reprezintă tentația de a ronțăi tot felul de biscuiței și sandwich-uri și să bem prea puțina apă. Atunci când zburăm avem de fapt nevoie de legume, proteine ușor de digerat și multe lichide pentru hidratare. E bine să evităm cafeaua și energizantele în exces și să consumăm cât mai multă apă. Eu am ales supa de dovleac, salata verde și biban de mare cu dovlecei și morcov la felul principal, iar pentru desert o cană de ceai și fructe. M-am răsfățat evident cu puțină pâine caldă cu unt și un pahar de Chablis pentru o masă de prânz absolut echilibrată și foarte gustoasă”, scrie, în urmă cu câteva zile, pe rețelele sociale.
Când vine vorba de mâncare, Cori Grămescu mai subliniază că ”uneori, nu doar un aliment sau masă delicioasă produc satisfacție, ci și amintirea că ele sunt după o rețetă tradițională din familie”.
”Stăteam cuminte la bunica mea acasă, aşteptând să se răcească minunăţiile aurii pe colţul aragazului. Adulmecam pofticioasa aromă de ceapă rumenă şi mirosul de mărar proaspăt şi chiar şi acum am imaginea clară a bucătăriei curate, răcoroase, cu mobilă albă şi perdeluţe cu dantelă la geam.
Bucătăria bunicii mele a fost întotdeauna un loc al fascinaţiei pentru mine, iar acum păstrez cu nostalgie caietul ei de prăjituri scris ordonat, desenele pentru tricotaje şi cartea de bucate transmisă în familie, din bucătărie în bucătărie şi din casă în casă. Memee, străbunica mea, făcea notiţe pe marginea cărţii cu creionul. Mama Naty, bunică-mea, nu se îndura să mâzgălească pe cărţi. Aşa că îşi punea cartonaşe cu notiţe în cartea deja îmbătrânită. Când am plecat de acasă, am luat cu mine doar cărţile. Chiar şi pe cele de bucate, iar acum îmi stau acasă, cuminţi, aşteptând să fie readuse la viaţă bogată pe care au trăit-o”, mai notează Cori Grămescu pe Facebook.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Centrală pe gaze vs. centrală electrică. Vintilă (FEL România): Dintre cele două eu aș alege-o pe a treia
- Gata cu telefoanele mobile așa cum le știam! Cu ce vor fi înlocuite. Ți-ai fi închipuit că se va ajunge aici? foto în articol
- S-a descoperit, în sfârșit, cum au fost construite piramidele din Egipt
- Ce presupune amplasarea reactoarelor modulare mici (SMR) pe teritoriul României. Ambasadorul Rim Kap-soo: Ar fi prima țară din lume care are așa ceva / video
- Locul din România unde turiștii ”vin pentru că avem niște peisaje extraordinare” și ”oamenii sunt gospodari și primitori”: Dar avem o problemă foarte gravă
- Emi și Cuza, comentarii la adresa lui Florin Ristei: "Exagerează cu vocea! Ca și cum ai două ceasuri cu diamante și le porţi pe amândouă!"
- În Reșița condusă de Ioan Popa (PNL), austriecii de la Porr s-au apucat să... asfalteze șine de tramvai / video
- Alertă răpire copil în Iași! Oamenii, avertizați de Poliția Română pe telefoane - Foto în articol
- Concluzia Elenei Cristian (DC BUSINESS) după avertismentul lui Valentin Lazea, economistul-şef BNR, privind salariile românilor
- Joburi care, dacă nu vor dispărea, vor fi profund schimbate. Trăim un moment similar Revoluției Industriale din secolul XIX