De ce nu SCAD infectările, deși s-a impus CARANTINA. Carmen Dorobăț, răspuns FERM: "Este foarte important să se înțeleagă acest lucru"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cătălina Burghelea
WhatsApp
Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de boli infecțioase Iași, a comentat bilanțul de astăzi. 

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 9.685 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv, potrivit GCS. 

Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de boli infecțioase Iași, a comentat bilanțul de astăzi, în direct, la Realitatea Plus. De asemenea, a spus de ce nu scade numărul infectărilor cu coronavirus, deși s-a impus carantina în mai multe localități din România. 

Pentru că este vorba de o transmitere comunitară, nu se va înregistra atât de rapid o scădere a cazurilor noi de coronavirus. Trebuie să treacă două-trei săptămâni până să vedem o scădere. Se observă că această carantinare este punctual utilizată în zonele roșii și a început, cam de o săptămână, să se evalueze mai corect, mai sever zonele respective. Deci, în circa o lună de zile, este important să nu creștem, să ne menținem în platou, după care să ne așteptăm la un trend descrescător. Dar categoric cu păstrarea normelor care sunt impuse de autorități. Este foarte important să nu avem astfel de scăpări. Este foarte important să se înțeleagă acest lucru", a declarat Carmen Dorobăț.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel