De ce nu renunţă PSD la Ministerul Transporturilor. "Se roteşte totul în jurul lui Grindeanu?"/ Tomac: Cercul e închis! Cei doi preşedinţi s-au înţeles deja
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Discuţiile din coaliţia de guvernare pe noul Executiv par să se fi împotmolit. PSD nu vrea să renunţe la Ministerul Transporturilor, portofoliu ocupat de Sorin Grindeanu, iar prim-vicepreşedintele PNL Dan Motreanu a spus chiar că liberalii ar trebui să iasă de la guvernare. Eugen Tomac, preşedintele PMP, a explicat ce se întâmplă, de fapt. 

"Această focalizare pe ministerul Transporturilor... se încalcă un protocol, se renegociază, apare iarăşi negoţul ăsta, ca să rămână Grindeanu la Transporturi. De ce e atât de important Grindeanu?", a întrebat Val Vâlcu. 

"Părerea mea este că s-au înţeles de mult", a replicat scurt Eugen Tomac, iar Val Vâlcu a intervenit: "Pentru Grindeanu? Adică se roteşte totul în jurul lui Grindeanu? De ce?". 

"Părerea mea este că cei doi preşedinţi s-au înţeles deja pe cum va arăta viitoarea guvernare. Ei au o singură problemă, şi anume că această decizie trebuie s-o impună în propriile partide. Şi îşi pregătesc, prin discursul public, argumentele cu care trebuie să meargă în propriile partide ca să îşi valideze noua structură guvernamentală. Pentru mine e destul de clar, nu există nemulţumiţi, nu există dezbatere, nu există reacţie. Mai încerca pe ici pe colo Rareş Bogdan să îşi ofere şi el vreo funcţie, dar s-a prins că cercul este închis şi că probabil, în următorul Guvern din 2024, i se va propune să fie", a mai spus Eugen Tomac. 

Joi seară, însă, liderul PNL Dan Motreanu a transmis că PNL ar trebui să se retragă de la guvernare, dacă discuţiile se cramponează de un minister. 

”Le-am spus că acestea nu sunt negocieri: un partid să condiționeze (negocierile n.r.) de Transporturi și altul de Dezvoltare. În aceste condiții, mai bine PNL iese de la guvernare și să facă PSD cu UDMR Guvernul” a clarificat liberalul.

Cu alte cuvinte, PSD ține cu dinții de Transporturi - unde ministru este Sorin Grindeanu - iar UDMR de Dezvoltare. Mai mult, UDMR nu înţelege de ce nu poate continua să deţină Ministerul Dezvoltării, mai ales că nu este parte a acordului politic privind rotativa, semnat de PSD şi PNL, a declarat primarul municipiului Sfântul Gheorghe, Antal Arpad András. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Într-un sondaj realizat pe DC NEWS, cititorii site-ului au considerat că activitatea lui Sorin Grindeanu la Ministerul Transporturilor a fost nesatisfăcătoare.

Răspunsurile au arătat astfel: 

Foarte bună 18,3% (1816)

Bună 27,0% (2673)

Foarte rea 24,5% (2430)

Rea 30,2% (2993).

VEZI AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel