De ce nu renunţă PSD la Ministerul Transporturilor. "Se roteşte totul în jurul lui Grindeanu?"/ Tomac: Cercul e închis! Cei doi preşedinţi s-au înţeles deja
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 18 mai 2023, 22:10
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Discuţiile din coaliţia de guvernare pe noul Executiv par să se fi împotmolit. PSD nu vrea să renunţe la Ministerul Transporturilor, portofoliu ocupat de Sorin Grindeanu, iar prim-vicepreşedintele PNL Dan Motreanu a spus chiar că liberalii ar trebui să iasă de la guvernare. Eugen Tomac, preşedintele PMP, a explicat ce se întâmplă, de fapt. 

"Această focalizare pe ministerul Transporturilor... se încalcă un protocol, se renegociază, apare iarăşi negoţul ăsta, ca să rămână Grindeanu la Transporturi. De ce e atât de important Grindeanu?", a întrebat Val Vâlcu. 

"Părerea mea este că s-au înţeles de mult", a replicat scurt Eugen Tomac, iar Val Vâlcu a intervenit: "Pentru Grindeanu? Adică se roteşte totul în jurul lui Grindeanu? De ce?". 

"Părerea mea este că cei doi preşedinţi s-au înţeles deja pe cum va arăta viitoarea guvernare. Ei au o singură problemă, şi anume că această decizie trebuie s-o impună în propriile partide. Şi îşi pregătesc, prin discursul public, argumentele cu care trebuie să meargă în propriile partide ca să îşi valideze noua structură guvernamentală. Pentru mine e destul de clar, nu există nemulţumiţi, nu există dezbatere, nu există reacţie. Mai încerca pe ici pe colo Rareş Bogdan să îşi ofere şi el vreo funcţie, dar s-a prins că cercul este închis şi că probabil, în următorul Guvern din 2024, i se va propune să fie", a mai spus Eugen Tomac. 

Joi seară, însă, liderul PNL Dan Motreanu a transmis că PNL ar trebui să se retragă de la guvernare, dacă discuţiile se cramponează de un minister. 

”Le-am spus că acestea nu sunt negocieri: un partid să condiționeze (negocierile n.r.) de Transporturi și altul de Dezvoltare. În aceste condiții, mai bine PNL iese de la guvernare și să facă PSD cu UDMR Guvernul” a clarificat liberalul.

Cu alte cuvinte, PSD ține cu dinții de Transporturi - unde ministru este Sorin Grindeanu - iar UDMR de Dezvoltare. Mai mult, UDMR nu înţelege de ce nu poate continua să deţină Ministerul Dezvoltării, mai ales că nu este parte a acordului politic privind rotativa, semnat de PSD şi PNL, a declarat primarul municipiului Sfântul Gheorghe, Antal Arpad András. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Într-un sondaj realizat pe DC NEWS, cititorii site-ului au considerat că activitatea lui Sorin Grindeanu la Ministerul Transporturilor a fost nesatisfăcătoare.

Răspunsurile au arătat astfel: 

Foarte bună 18,3% (1816)

Bună 27,0% (2673)

Foarte rea 24,5% (2430)

Rea 30,2% (2993).

VEZI AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?