De ce nu iau firmele româneşti ajutor de stat. Ministrul Oprea: Istoria e bine să fie cunoscută
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
 Pensii
Pensii
Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, a explicat, la DC News, care sunt noutăţile legislative în privinţa schemelor de ajutor de stat. 

Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri a explicat, într-un interviu acordat DC News, care este modalitatea prin care se va acorda ajutor de stat companiilor, prin noua legislaţie. 

"Noua schemă de ajutor de stat va deveni funcţională, iar urmare a dialogului cu mediul de afaceri, a suferit o serie de modificări majore. Una dintre ele: diminuarea pragului de la 10 milioane, la 3 milioane. Ceea ce înseamnă că şi firmele cu capital românesc pot participa astăzi la schema de ajutor de stat.

Pentru că IMM-urile, marea lor majoritate, sunt cu capital românesc. Al doilea lucru important e că va fi o schemă continuă", a explicat ministrul Oprea.

Întrebat dacă, nu cumva, vechea schemă de ajutor de stat a fost făcută tocmai pentru a împiedica firmele româneşti să acceseze acest program Radu Oprea a declarat: "Istoria e bine să fie cunoscută, cel puţin prin prisma faptului de  a nu mai repeta greşelile. Eu cred că astăzi, anumite lucruri nu se mai întâmplă şi tocmai despre acest lucru vorbeam, de o schimbare de abordare."  

Urmăreşte explicaţiile date de ministrul Radu Oprea, aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel