Data publicării:

De ce nu este bine să ne punem fructe sau legume pe faţă

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Dermatologul Ionela Manole ne spune care este importanţa cremelor cu SPF, dar şi dacă este bine să folosim creme cu parabeni.

„Avem patru tipuri de ten care trebuie îngrijite diferit. Tenul normal, cel care nu pune probleme, cu toate acestea, tot trebuie să folosim o cremă hidratantă. Tenul seboreic, cel în care excesul de sebum deranjează, porii sunt dilataţi. Pentru persoanele cu ten seboreic se potrivesc produsele tip gel, în ideea în care gelul se absoarbe foarte uşor. Tenul uscat, cel în care elasticitatea este redusă. Mai este şi tenul sensibil. (...) Din păcate, trăim într-un mediu în care sunt nenumăraţi factori care irită pielea”, a spus Ionela Manole în cadrul emisiunii „Sfat de sănătate” de la Antena 3.

 

Despre cremele cu SPF

„Pacienţii sunt încurajaţi să folosească creme cu factor de protecţie, pentru că este dovedit efectul negativ al ultravioletelor. Sunt situaţii în care cremele cu factor de protecţie pot fi integrate în cremele hidratante. (...) Încurajăm pacienţii să aplice crema cu factor de protecţie şi crema hidratantă. Ca să fie eficient un factor de protecţie, trebuie să aibă o valoare de minim 30”, a explicat Ionela Manole.

Avertisment cu privire la „produsele naturale, bio”

„O altă situaţie pe care trebuie să o evităm este cea legată de produsele naturale, bio. Este de înţeles această pornire către bio, dar asta nu înseamnă că aceste creme sunt mai eficiente sau mai sigure decât cele pe care le folosim în mod curent. Sunt pacienţii care se feresc de produsele care au parabeni ca şi conservanţi. În situaţia în care nu avem un ten sensibil, aceşti parabeni ne protejează de alte efecte secundare, respectiv au un efect antimicrobian", a mai precizat Ionela Manole.

 

Când nu este recomandat să punem fructe / legume pe faţă

„Este mai mult o joacă. Eficienţa lor nu este una foarte mare. Sunt produse de tipul lămâilor, care au în componenţa lor vitamina C şi, dacă ieşim la soare, ne putem păta pe faţă”, a explicat specialistul în cadrul emisiunii citate.

 

Citește și: Vești bune și rele pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Fecioară, Balanță, Scorpion. ”Adio” partenerului, competiție la muncă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel