Data publicării:

De ce nu e bine să ții paharele cu gura în jos / VIDEO

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Într-un filmuleț publicat pe TikTok, se precizează de ce nu trebuie să ții paharele cu gura în jos.

De ce? Pentru că întreaga greutate a unui pahar este susținută de marginile care sunt partea cea mai predispusă la spargere. În timp, acest obicei poate favoriza apariția fisurilor. Unii internauți au fost de acord cu ideea expusă, alții nu.

„Eu țin paharele cu gura în jos ca să previn colectarea de praf în interiorul acestora. Nu am avut probleme niciodată și am pahare care nu s-au spart, deși au 50 de ani”, a fost comentariul unuia dintre internauții care au vizionat clipul publicat pe TikTok.

@bs.hidden.secrets ???? #kitchenhacks #lifehacks #learnwithtiktok #fypシ ♬ original sound - bs.hidden.secrets

Citește și / Nutriționistul Bilic: Cafeaua băută cu lapte ține de foame 2-3 ore, precum o porție de ciorbă

„Cafeaua și silueta. Da, cafeaua ajută la slăbit și nu doar printr-un singur mecanism, ci prin mai multe. Se cunoaște efectul tonic, stimulant al cofeinei asupra sistemului nervos. Este adevărat, cafeaua ne trezește. Și nu doar pe noi, ci și tubul digestiv - mai exact musculatura netedă din pereții intestinului este contractată, fapt care duce la mișcări peristaltice, de progresie a conținutului digestiv. Deci nu încape îndoială, cafeaua stimulează digestia, accelerează tranzitul intestinal și previne constipația.

Tot cafeaua stimulează metabolismul, adică mai exact intensifică conversia grăsimii de rezervă în glucoza necesară mișcării, crește rezistența la efort și capacitatea de contracție a mușchilor. Nu întâmplător cofeina a fost pusă pe lista substanțelor cu efect de doping la sportivi. Ea, cofeina, consumată cu 20-30 min înainte de efortul fizic crește performanța sportivă și mobilizează depozitele de grăsime. Deci ajută la slăbit!

Și nu în cele din urmă cafeaua inhibă apetitul, te ajută să mai uiți un pic de senzația de foame. Orice substanță cu efect de stimulare a sistemului nervos (excitanți psihici) produce ca și contra-efect o inhibare a centrului foamei. Când ești agitat, când nivelul adrenalinei sau dopaminei e crescut, celelalte senzații sunt blocate, inclusiv foamea. Iar ca secret suplimentar, cafeaua băută cu lapte rămâne mult timp în stomac și ține de foame 2-3 ore, precum o porție de ciorbă”, a precizat Mihaela Bilic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel