De ce nu e bine să ţii laptele în uşa frigiderului
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Cei mai mulţi intre noi suntem tentați să depozităm laptele pe ușa frigiderului. Însă speciliștii averitizează că acest obicei este cât se poate de greșit. Care este explicația?

Ușa este cea mai caldă parte a frigiderului, iar laptele, în virtutea ingredientelor pe care le conține, trebuie să stea în cel mai rece sector al frigiderului, adică pe raftul de jos. Aceeași regulă se aplică și în cazul cărnii crude sau a peștelui.

Potrivit specialiștilor, ușa este perfectă pentru a păstra alimente la conservă și mâncăruri care au o durată mai mare de valabilitate. Pe ușa frigiderului, acolo unde temperatura fluctuează cel mai mult, păstrăm sucurile de fructe, sosuri, murături și tot ceea ce înseamnă conserve.

Ce ar trebui să ţinem în sertare

În sertare, acolo unde există un anumit nivel de umiditate, păstrăm legumele și fructele crude. Unele fructe şi legume emit etilenă, care poate accelera procesul de degradare a alimentelor, astfel că ele trebuie păstrate separat. Pe raftul de jos, unde temperatura este cea mai scăzută, se depozitează ouăle, cutiile cu lapte, caserolele de carne crudă sau peștele crud. Pe raftul de sus, acolo unde temperature are cele mai multe variații, se depozitează brânzeturile, untul și ciocolata.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel