De ce nu e bine să dormi pe burtă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Iată de ce medicii nu recomandă somnul pe burtă!

Dormitul pe burtă poate afecta sănătatea în mai multe moduri, spun cei de la Healthline:

Presiune asupra gâtului: Dormitul pe burtă poate pune o presiune excesivă asupra gâtului și a coloanei vertebrale la nivel cervical, ceea ce poate duce la dureri de gât și de spate.

Disconfort la nivelul gâtului și spatelui: Această poziție poate provoca dezechilibre în alinierea coloanei vertebrale, ceea ce poate determina apariția durerilor de spate și a durerilor de gât.

Dificultăți respiratorii: Dormitul pe burtă poate restricționa fluxul de aer către plămâni. Astfel, se ajunge la dificultăți de respirație. Poziția incomodă poate agrava simptomele persoanelor care suferă de astm sau de alte afecțiuni respiratorii.

Presiune pe organele interne: Această poziție poate exercita presiune asupra organelor interne, cum ar fi stomacul și intestinele, ceea ce poate duce la disconfort abdominal și poate afecta digestia.

Probleme cu circulația sângelui: Dormitul pe burtă poate afecta, de asemenea, circulația sângelui către membrele superioare și inferioare, ceea ce poate determina senzația de amorțeală sau furnicături.

În general, dormitul pe spate sau pe o parte este considerat mai sănătos pentru coloana vertebrală și pentru întregul corp. Este recomandat să încercați să vă obișnuiți cu aceste poziții pentru a evita eventualele probleme de sănătate asociate dormitului pe burtă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel