De ce nu au fost găsite rămășițe umane în epava Titanicului. Abia acum s-a aflat
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Iată motivul pentru care nu s-au găsit cadavre pe Titanicul scufundat și în jurul lui, la scurt timp după tragedie.

Experții au elucidat motivul pentru care nu au fost descoperite rămășițe umane în epava Titanicului. Deși au fost organizate numeroase expediții către nava scufundată, nu au fost găsite cadavre ale pasagerilor, nici măcar oase ani mai târziu. Cineastul James Cameron, care a explorat în detaliu epava, confirmă absența rămășițelor umane, scrie IFL Science.

Acest mister a generat curiozitate și speculații, însă există o explicație clară. Când Titanicul s-a scufundat în 1912, cei mai mulți dintre pasageri purtau veste de salvare care le-au menținut corpurile la suprafață pentru o bună perioadă de timp. Cu toate acestea, o furtună apărută la scurt timp după dezastru a dispersat corpurile departe de locul epavei, îngreunând descoperirea lor atunci când nava a fost găsită în 1985. În plus, organismele oceanice au consumat rămășițele celor care au rămas prinși la bord, eliminând orice urme de oase umane.

Încă un motiv pentru care n-au mai rămas oase pe epavă

Adâncimea la care se află Titanicul a jucat, de asemenea, un rol important, deoarece mediul nu favorizează conservarea oaselor din cauza nivelului scăzut de carbonat de calciu. Deși este posibil ca în anumite zone ale epavei precum sala mașinilor să mai existe rămășițe umane, accesul la aceste secțiuni rămâne deocamdată dificil. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel