Data publicării:

De ce nu aderă Turcia la UE. Vlad Nistor a explicat motivul: Parcă e un făcut să se întâmple mereu așa / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Agerpres
Agerpres
Profesorul Vlad Nistor a explicat de ce nu aderă Republica Turcia la Uniunea Europeană.

Profesorul Vlad Nistor a fost invitat, luni, la emisiunea #Rezist, moderată de Oana Stănciulescu, la DC News, unde a fost întrebat despre motivele care stau în spatele ținerii Turciei în afara Uniunii Europene.

„Explicația este relativ simplă. Turciei i se reproșează în mod fundamental nerespectarea drepturilor omului. Există nenumărate cazuri de flagrantă nerespectare a drepturilor omului.

În al doilea rând, de câte ori procesul de aderare al Turciei avansează, parcă e ca un făcut ca Turcia să mai introducă un element agravant, iar în acest sens mă refer la decizii ale președintelui.

Important, pe de altă parte, este faptul că Europa pare să nu înțeleagă rolul fundamental pe care Turcia îl poate avea pentru apărarea Europei. Din punct de vedere militar, Turcia, țară membru NATO, are a doua armată. Din punct de vedere al capacităților militare de ansamblu e undeva probabil tot înaintea Marii Britanii. Neglijarea unui asemenea aliat, după părerea mea este o eroare.

De asemenea, România are cu Turcia, în pofida tuturor vicisitudinilor timpurilor, o relație privilegiată și extrem de avantajoasă ambelor țări, după 1990“, a spus Vlad Nistor.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel