De ce nu a făcut Vasile Bănescu pasul spre preoție: Avem o criză acută de vocație
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
sursa: Agerpres
sursa: Agerpres
Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a spus de ce nu s-a făcut preot.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a spus de ce nu a urmat calea preoției după ce a terminat Seminarul Teologic.

„Seminarul Teologic nu era o școală plină de sfinți sau de oameni cu vocație absolută. Nu, eram niște adolescenți care, bineînțeles, în majoritate înțelesesem de ce suntem acolo, eram la o vârstă la care puteam pricepe acest lucru, dar pe parcurs lucrurile s-au mai cernut.

Eu, de exemplu, nu am făcut pasul spre preoție, cum l-au făcut colegii mei, din rațiuni personale, de înțelegere diferită asupra unor lucruri, dar problema vocației era una mai puțin acută atunci decât acum.

Cred că acum avem o mare problemă a vocației clericale și, din păcate, criza de vocație îi conduce pe unii slujitori din biserică într-o zonă în care cad și unde cad zgomotos. Știți cazurile relativ recente“, a spus Vasile Bănescu la emisiunea De Ce Citim, la DC News.

VEZI ȘI     -    Părintele Calistrat s-a întors la altar. Ce le-a povestit credincioșilor / video

Vasile Bănescu este purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române și consilier patriarhal coordonator la Biroul de Presă și Relații Publice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel