De ce merită să vezi Albania. Zboruri foarte ieftine (încă) - de ordinul a 15 euro pe sens, printre altele. Iată și punctele slabe ale țării!
Ioana Avădani, președinta Centrului pentru Jurnalism Independent, membru în Consiliul IFEX, o rețea de peste o sută de organizații independente care apără și promovează dreptul la liberă exprimare, a povestit cum a fost Revelionul la Tirana.
Ioana Avădani a vorbit despre experiența ei, pe final de an, în Albania.
„Dintre toate ideile crețe de anul trecut, am. păstrat una frisee rău de tot pentru final: Revelionul la Tirana. Creață idee, dar s-a dovedit a fi bună. Albania este o destinație turistică on the rise și, în câțiva ani, o să ne bată la fund tare-tare.
Ce vă poate stimula:
- zboruri Ryanair foarte ieftine (încă) - de ordinul a 15 euro pe sens.
- cazări cu zecile, de la hoteluri de super fițe la pensiuni de familie, modeste dar cu tot ce le trebuie (curățenie, apă caldă, internet, cablu cu Netflix, gazdă care te așteaptă la recepție până la 10 în seara de revelion și îți aduce și baclava făcută de mama, că așa e obiceiul din străbuni)
- zeci de restaurante de toate felurile (majoritatea italienești)
- mâncarea fabuloasă și legumele de poveste (am mâncat tone de măsline)
- cafea foarte bună peste tot
- o autostradă decentă, dacă vrei să dai o fugă la mare
- un teleferic spectaculos care te duce, în 15 minute, din oraș în vârful muntelui, la 1200 m, unde ai restaurant, teren de minigolf sau schi
- un vibe foarte bun și oameni cumsecade
- un oraș bun de străbătut la pas, decorat (acum) cu luminițe și care are o capacitate magică de a înghiți timpul
- nu ne-a ieșit niciun plan stabilit dinainte, mereu ne trezeam că s-a dus ziua ... Un oraș în construcție, cu arhitecți și decoratori de interior mai creativi.
Ce vă poate strica zen-ul (dacă sunteți chichiricioși și sunteți slabi de înZENr):
- calitatea serviciilor, care sunt uneori lente și adeseori imperfecte (de genul feluri de mâncare uitate din comandă, porții pentru 4 oameni la timp și pentru al 5-lea peste un sfert de oră...)
- drumurile cu suprafață bună, dar nemarcate cu benzi reflectorizante, ceea ce face condusul de noapte obositor- traficul aleatoriu, unde primești prioritate, ca pieton, dacă traversezi prin mijlocul străzii, dar nu pe zebră
- engleza precară sau absentă în (mai toate) restaurantele - dar te poți folosi cu succes de mâini, daca nu vrei chestii complicate
- faptul că muzeele se închid la 4 (și, în acest sezon, se întunecă la 4:30)
- plata în cash în cele mai multe locuri mici și comisionul de 6-7 euro/extragere de la bancomat. Mai pe larg, la fiecare poză. Și ceva "care vă poate afecta emoțional" (pe bune) într-un post separat”, a scris Ioana Avadani pe Facebook.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News