Data actualizării:
Data publicării:

De ce mâncăm doar picioarele de broască, nu şi restul corpului

Autor: Liana Ganea | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Foto: Pxhere
Foto: Pxhere

Broaștele sunt o adevărată delicatesă şi deseori asociate cu bucătăria franceză. Peste tot în lume, micii amfibieni pot fi serviţi ca aperitive sau feluri principale. Broaştele pot fi mâncate şi în Post pentru că sunt considerate "peşte". Picioarele sunt adesea părțile cele mai consumate din întreg corpul. De ce?

Se spune că broasca are gust de pui. Pulpele de broască pot fi cel mai bine comparate cu aripioarele de pui ca gust și textură, însă mulţi aseamănă carnea de broască cu cea de pește. Picioarele de broască pot fi preparate în mai multe moduri și sunt o sursă excelentă de proteine, acizi grași, vitamine și potasiu.

De ce mâncăm doar picioarele?

Picioarele de broască, mai exact pulpele din spate, au carnea fragedă și suculentă. Unii oameni evită să mănânce alte părți ale corpului deoarece pielea, de exemplu, este foarte dură și alunecoasă, aproape imposibil de mestecat. Restul fiind doar torace, stomac ş viscere, evident că nu ar fi tocmai apetisant în farfurie. Practic, măruntaiele, cutia toracică şi intestinele, nu sunt bune de mâncat. Cu toate acestea, există mai multe feluri de supe în Asia unde broasca este fiartă şi consumată în întregime. Acestea plutesc în supă, printre legume, precum găluştile româneşti.

Cum le gătim?

Pulpele de broască sunt deseori prăjite, pane sau la grătar și asezonate cu condimente, inclusiv pudră de usturoi şi praf de ceapă. S-a observat  că pulpele de broaște nord-americane tind să fie mai mari decât cele europene. La un moment dat, o cunoscută companie de fastfood a vrut să introducă în meniu pulpele de broaşte însă a renunţat la idee. Fiind considerate pești, broaștele pot fi consumate, ce-i drept - de cei cu venituri mai mari pentru că nu sunt ieftine deloc, în Postul Mare când Biserica interzice carnea. Paradoxal, chiar dacă astăzi au un preţ piperat, multă vreme a fost un fel de mâncare al săracilor pentru că era ușor de obținut din bălţi şi lacuri. Abia mai târziu a fost găsit în restaurante.

Acum, picioarele de broască sunt considerate o delicatesă în multe locuri, inclusiv în Franța, scrie The Conversation. Cea mai gustoasă broască din categoria celor comestibile este Pelophylax Esculentus (broasca mică de lac). Această „broască de noroi comestibilă” este verde cu pete maro și este apreciată în Europa Centrală pentru picioarele "cărnoase". Aceste broscuţe se hrănesc cu păianjeni, muște și alte insecte. Peste 20 de specii de broaște comestibile sunt consumate în întreaga lume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel