De ce Iulian Bulai nu dă flori nimănui de 8 Martie
Autor: Mihai Ciobanu | Publicat pe: 08 Martie 2021, 12:12
WhatsApp
Iulian Bulai (USR) explică de ce nu oferă flori doamnelor şi domnişoarelor de 8 Martie. 

"Astăzi nu vreau să dau flori nimănui. Pentru că nu e despre flori. E despre drepturi și libertăți pentru femei.Apreciez aportul lor în societate, iar astăzi, mai mult ca oricând, aș vrea să mărturisesc și următoarele:Avem prea puține femei în funcții de conducere și de decizie. Prea puține femei în politica mare. Prea puține femei în meserii dominate de bărbați.

Pe de altă parte, avem o celulă domestică unde femeia face mai toată treaba, femeia muncește la fel de mult ca bărbatul – pe lângă toate treburile casnice, femeia crește copiii și, de mult prea multe ori, este supusă abuzului fizic și psihic. Aici suntem acum și nu e bine.La toate aceste femei mă gândesc astăzi și în fiecare zi.

Personal, mi-aș dori să nu primească florile care le sunt dăruite astăzi, ci să iasă în stradă și să urle cât de cruntă e situația în țara asta și cât de ipocriți suntem dacă nu ne oprim din acest festival al minciunii față de rolul femeii în societate. Și ca statul să se implice real pentru a sprijini și ocroti femeile.

La mulți ani, dragi femei și mame!Lupt, în fiecare zi, pentru ca femeile să aibă un cuvânt la fel de puternic de spus ca bărbații, în fiecare domeniu al vieții noastre", a scris parlamentarul USR Iulian Bulai pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?