De ce EŞUĂM mai mereu atunci când ne stabilim ca OBIECTIV să slăbim sau să fim în formă
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Amelia Phillips, Instagram
Amelia Phillips, Instagram
Celebra nutriţionistă Amelia Phillips explică de ce avem, mai degrabă, o predispoziţie pentru eşec decât pentru reuşită atunci când vine vorba de acele obiective care pun în joc sănătatea noastră.  Dieteticianul în vârstă de 43 de ani spune că de vină este lipsa disciplinei dar, mai ales, faptul că ceea ce ne propunem nu este conceput ca ceva plăcut, acre să ne motiveze. Dimpotrivă, multe planuri

Nutriționistul de succes, Amelia Phillips, a găsit explicaţia care stă în spatele eşecurilor din farfurie şi de pe cântar, se arată în Mail Online. Ea spune că oamenii eșuează adesea pentru că „își complică singuri tot ce planifică şi aproape că se autosabotează” Mai exact, eşuăm cu dietele şi cu mersul constant la sală pentru că facem din asta o "povară", nu o plăcere. Dacă am şti să privim totul ca pe un privilegiu, ca pe ceva care ne aduce bucurie şi satisfacţie, nu ne-am mai "chinui", efectiv, să tragem de noi să mâncăm mai puţin şi să facem mai mult mişcare. Totul trebuie să vină din interior. Trebuie să te bucuri că eşti la dietă, să-ţi doreşti să fii la dietă, să fii entuziasmat când mergi la sală, să fii fericit că poţi face toate astea pentru tine şi pentru corpul tău. Nimic din ce ţine de dietă sau sport nu trebuie să aducă a corvoadă.

Este important ca rutina ta "mai sănătoasă" să fie mai ușoară decât rutina anterioară. Amelia spune că atunci când vine vorba de pierderea în greutate, majoritatea oamenilor își fac viața mai dificilă în loc să aleagă un plan care le îmbunătățește stilul de viață.„Alegeți un plan care ușurează lucrurile. De exemplu, schimbați o masă pe zi pentru o „mini-masă” sănătoasă, chiar şi dacă este vorba de un shake”, a spus ea. „Aceste soluții vă fac viața mai ușoară,vă reduc efortul de gătit și vă învaţă despre dimensiunile corecte ale porțiilor”

Același lucru este valabil și pentru antrenament, potrivit cercetătorului în materie de fitness, care spune aşa: cu cât programul tău este mai plăcut și mai „gestionabil”, cu atât este mai probabil să te ții de el. „De exemplu, dacă sunteți social, creați un grup de mers pe jos sau de jogging cu niște prieteni”, este de părere Amelia. E important să nu credeţi că atunci când nu vă respectați planul de sănătate așa cum ați sperat se numeşte „eșec”. Cu toate acestea, dacă doriți să vă atingeţi obiectivele, alegeți singurul element al dietei despre care credeți că vă împiedică și concentrați-vă pe o soluție pentru asta. Gândiţi totul în alternative, în planuri B! Mereu există şi altceva. Nu-ţi place să mănânci ceva anume din regim? Găseşte-i echivalentul mai gustos, acela care e pe placul tău! E atât de simplu. Important este să te simţi bine în tot timpul cât ţii dietă, să nu te întristeze faptul că nu mai poţi mânca atâtea dulciuri şi să te bucuri de noua ta realitate în fiecare zi.”

Pentru persoanele care doresc să slăbească, Phillips spune că este important să treacă la un plan alimentar sustenabil. "Undeva între 0.5kg şi 1 kg pe săptămână, atât se slăbeşte în mod sănătos. Nu mai mult!" Mai mult, spune ea, alegeți o abordare culinară care se potrivește cu stilul de viața de zi cu zi, cultura voastră, obiceiurile voastre, programul de lucru şi cel de odihnă, totul pentru ca, în final, mâncarea să fie savurată cu plăcere. Ea mai recomandă oamenilor să se concentreze pe atenție, exerciții fizice, dietă și somn pentru cele mai bune rezultate atunci când încearcă să slăbească și să își îmbunătățească sănătatea.       

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel