De ce este pizza rotundă, iar cutia pătrată. Te-ai fi gândit la asta?
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (KoolShooters)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (KoolShooters)
Deși pizza este rotundă, tu știi de ce cutia în care se livrează este pătrată? Iată explicați...

Potrivit bucătarilor profesioniști, formă rotundă face mai ușor gătirea uniformă, în comparație cu o formă mai unghiulară. De asemenea, facilitează împărțirea rapidă, folosind o cantitate mică de glisări cu un tăietor rotund pentru pizza, scrie shtiu.ro. Când un pizzar întinde un bulgăre de aluat, îl aruncă în aer și folosește mișcări circulare cu mâinile și pumnii pentru a alungi forma. Drept urmare, se realizează aluatul de pizza care nu mai necesită nici o modelare.

O cutie pătrată este mult mai ușor de realizat, decât una rotundă, fiindcă poate fi produsă dintr-o singură foaie de carton. Totodată, aceasta se depozitează mai ușor și rămâne plată, o perioadă mai lungă, până când este utilizată. Indiferent de cum este preparată o pizza, aceasta va fi întotdeauna apreciată atât de copii, cât și de adulți.

De ce să nu comanzi pizza gata feliată, acasă

Când comanzi pizza acasă, specifică faptul cănu o vrei feliată. Când este tăiată crusta, toată zeama se scurge, iar pizza devine uleioasă și moale. Încinge un pic cuptorul, înainte să îți fie livrată. În momentul în care o primești, mai bag-o puțin la încălzit și menține temperatura sub 100 de grade Celsius, scrie feminis.ro. Astfel, ingredientele să vor încălzi fără să se ardă, iar crusta să rămână crocantă. Când pizza a ajuns la temperatura dorită, o poți felia tu, chiar înainte să o mănânci.

Cum se mănâncă pizza corect

Unora nu le place crusta blatului de pizza, alții o iubesc. Pentru a-i împăca pe toț, doi matematicieni de la o universitate din Marea Britanie au venit cu ideea de a renunța la tradiționala împărțire a blatului în patru sau opt bucăți. Matematicienii au decis să taie pizza după mai multe metode din care rezultă și felii fără marginea blatului, și felii care conțin aproape numai marginea blatului, scrie mirror.co.uk, potrivit realitatea.net.

Feliile nu au linii drepte și au, cele mai multe, forme de stea. Cei doi au ales să taie pizza în bucăți cu număr impar - șapte sau nouă - pentru a rezolva situația în care numărul de prieteni care mănâncă din ea este, de asemenea, impar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel