De ce este oul atât de sănătos și cum îl consumăm pentru a aduce beneficii organismului
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Dacă v-ați întrebat de ce specialiștii recomandă mai mereu să consumăm ouă, răspunsul este pentru că au nenumărate beneficii pentru organism. 

Medicul Daniel Stan explică de ce sunt sănătoase ouăle pentru organism și cum ajută în special în lupta cu colestreolul. De altfel, fiecare ou conține, în cantităţi mici, toate vitaminele şi mineralele de care are nevoie organsimul zilnic, scrie Adevărul.ro.

„Ouăle nu cresc colesterolul dacă sunt consumate cu moderaţie. Noile cercetări arată că ouăle oferă beneficii esenţiale creierului, ochilor şi inimii, fără nici un impact negativ semnificativ asupra colesterolului. Cu toate ca gălbenuşurile de ou conţin colesterol, cercetătorii cred acum că nivelurile de grăsimi saturate din dietă au cel mai mare impact asupra nivelului de colesterol din sânge, care se presupune că prezice riscul bolilor cardiace. Colesterolul ce se găseşte în ouă este absorbit în intestin, ceea ce face ca impactul său asupra colesterolului din sânge să fie neglijabil. Cu cât asigurăm necesarul de colesterol cu atât mai puţin produce organismul. Un studiu al Universităţii Harvard a constatat că persoanele care au consumat nu mai mult de un ou pe zi aveau un nivel mai scăzut al colesterolului faţă de cele care au exclus acest aliment", explică dr. Daniela Stan, medic de familie.

Gălbenuşul unui ou conţine 21 vitamine, minerale, 6,29 g proteine, 27 g calciu, 6 mg magneziu, 96 mg fosfor, 67 mg potasiu, şi 4,97 g grăsimi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel