Data actualizării:
Data publicării:

De ce este bine să bei toamna suc de cartofi

Autor: Doinița Manic | Categorie: Sanatate
WhatsApp
De ce este bine să bei toamna suc de cartofi / Foto: Pixabay
De ce este bine să bei toamna suc de cartofi / Foto: Pixabay

Află în articol de ce este bine să bei suc de cartofi.

Mai mulți medici de renume, printre care și Jovan Tucakov și Ivan Lesinger, au documentat proprietățile medicinale ale sucului de cartofi. Potrivit acestora, licoarea este un leac eficient pentru bolile de rinichi, ficat și inimă. În plus, sucul de cartofi este un remediu natural foarte eficient pentru gastrită. În tratamentul gastritei, se recomandă consumul unei linguri de suc de cartofi diluat cu puțină apă, cu 30 de minute înainte de fiecare masă, scrie Realitatea.net.

De asemenea, sucul de cartofi ar scade eficient glicemia și este util în tratamentul bolilor pulmonare și al afecțiunilor respiratorii. Prin urmare, este bine să fie băut toamna, atunci când este sezonul virozelor, mai ales că acesta întărește și sistemul imunitar.

Totodată, călugărul budist Tomizawa susține că un consum zilnic de 50 ml de suc de cartofi poate contribui semnificativ la vindecarea cancerului și a altor boli grave. Pentru a prepara această licoare trebuie să speli cartofii bine, să-i toci mărunt iar apoi să-i pui într-o pânză de in. Stoarce-i bine în pânză pentru a extrage sucul. Băutura combate și afecțiunile dermatologice, detoxifiază organismul, scade glicemia și are un efect anticancerigen.

Legumele și fructele pe care trebuie să le mănânci cu tot cu coajă

Sunt multe fructe și legume pe care noi obișnuim să le decojim, fără să știm cât de multe vitamine conține coaja lor. Și nu este vorba numai de coajă, ci și chiar de codițele sau semințele unor fructe și legume, după cum explică un specialist citat de Daily Mail, dr. Marilyn Glenville, din cadrul Royal Society of Medicine. Mai jos găsești câteva legume și fructe care trebuie consumate cu tot cu coajă:

1. Kiwi. Coaja acestui fruct, deși puțin apetisantă, este bogată în antioxidanți și se crede că are proprietăți anticancerigene, antiinflamatoare și antialergice. 

2. Bananele. Extractul din coajă de banană poate ameliora depresia, fiind bogat în serotonină, susțin cercetătorii. Aceasta este bună pentru ochi, pentru că abundă în luteina, care protejează ochii de acțiunea nocivă a ultravioletelor, ferindu-i de cataractă.

3. Usturoiul. Coaja usturoiului conține nu mai puțin de 6 compuși antioxidanți. Pentru a o putea mânca, toarnă ulei de măsline peste o căpățână de usturoi și pune-o grătar, alături de legume, sau pune usturoiul întreg atunci când gătești la aburi legumele.

4. Citricele. Coajă portocalelor și a mandarinelor este foarte bogată în flavonoide, capabile să reducă nivelul colesterolului rău, fără a coborî nivelul celui bun. Porțiunea albă a cojii este bogată în pectină. Pentru a o consuma, poți răzui coajă citricelor peste prăjituri.

5. Dovleacul. Coaja dovleacului acestuia este bogată în zinc, util pielii și unghiilor, și în beta caroten, care protejează inima. Evident că această coajă este prea tare pentru a fi consumată direct, așa că încearcă să iei pulpa cât mai aproape de coajă. 

6. Cartofii. Coaja de cartofi este o "fabrică de nutrienți" deoarece coaja de la o singură legumă îți oferă jumătate din porția zilnică recomandată de fibre solubile, potasiu, fier, fosfor, zinc și Vitamina C. Practic, cartofii sunt mai bogați în Vitamina C decât portocalele. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel