De ce e bine să mănânci glucoză în fiecare zi
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
În comunism, tabletele de glucoză se numărau printre deserturile la îndemâna oricui, chiar și a celor care nu-și permiteau sau nu găseau să cumpere ciocolată. Iată că și astăzi mai găsim în raft glucoză și e la fel de căutată de către cei care-i cunosc beneficiile pentru sănătate!

Glucoza este o sursă esențială de energie pentru organismul uman. Consumul regulat de glucoză îți poate îmbunătăți memoria, te ajută să te concentrezi în zile solicitante la muncă sau la școală, energizează și revigorează organismul, potrivit Healthline:

Furnizează energie: Glucoza este principala sursă de energie pentru celulele și țesuturile corpului. Este folosită în mod special de creier și mușchi pentru a menține funcțiile cognitive și fizice.

Menține nivelul de glucoză din sânge stabil: Consumul regulat al glucozei poate ajuta la menținerea unui nivel stabil al zahărului din sânge, prevenind astfel fluctuațiile bruște ale nivelului de energie și poftei de mâncare.

Sprijină funcția cerebrală: Creierul folosește glucoza ca principala sa sursă de combustibil. Consumul adecvat de glucoză poate îmbunătăți memoria, concentrarea și alte aspecte ale funcției cognitive.

Promovează recuperarea musculară: După efort fizic intens, consumul de glucoză poate ajuta la refacerea rezervelor de glicogen din mușchi și la reducerea timpului necesar pentru recuperarea musculară.

Reglarea metabolismului: Glucoza este esențială pentru buna funcționare a metabolismului. O cantitate adecvată de glucoză în dietă poate ajuta la menținerea unui metabolism sănătos și la arderea eficientă a caloriilor.

Este important să consumi glucoză în mod echilibrat, evitând excesele care pot duce la probleme de sănătate, cum ar fi diabetul sau obezitatea. Consultă întotdeauna un specialist în nutriție sau medicul pentru recomandări personalizate în ceea ce privește aportul de glucoză în dieta ta zilnică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel