De ce e bine să bei apă caldă dimineaţa, pe stomacul gol
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Dacă vrei să aromatizezi apa caldă cu lămâie, poţi oricând să-i adaugi şi mentă proaspătă / Foto: Pxhere
Dacă vrei să aromatizezi apa caldă cu lămâie, poţi oricând să-i adaugi şi mentă proaspătă / Foto: Pxhere
Un pahar cu apă călduţă sau chiar fierbinte dimineaţa, pe stomacul gol, îţi poate schimba cursul întregii zile. Vei avea mai multă putere de concentrare, vei reţine informaţii mai uşor şi vei avea o stare de bine pentru că apa caldă cu lămâie, sau chiar şi fără, îmbunătăţeşte fluxul sangvin, elimină oboseala din corp şi accelerează metabolismul. 

Obiceiurile alimentare dar şi cantitatea şi calitatea apei pe care o consumăm sunt printre cei mai importanţi factori care ne influenţează sănătatea. Apa caldă şi cea fierbinte, sub formă de ceaiuri şi nu numai, nu conţin metale grele şi alţi compuşi dăunători care pot fi găsiţi în apa rece de la robinet. Aceşti compuşi se acumulează în organism şi pot cauza probleme de sănătate. Un pahar cu apă caldă consumat imediat după ce ne trezim poate face minuni pentru organism.

Iată care sunt beneficiile consumului de apă caldă sau fierbinte dimineaţa, conform Rador.

Potrivit specialiștilor, cel mai bine este să ne începem ziua cu un pahar cu apă caldă cu lămâie sau cu un ceai. Acestea scad acțiunea radicalilor liberi și constituie o barieră împotriva a numeroase boli. Un pahar cu apă caldă consumat dimineaţa purifică tenul şi este recomandat pentru persoanele cu pielea sensibilă. Înainte de micul dejun şi la jumătate de oră după micul dejun, o cană cu apă caldă stimulează digestia. Apa caldă băută la prima oră combate infecţiile urinare şi reduce arsurile la stomac. Consumată în mod regulat, ajută circulaţia şi favorizează transpiraţia, eliminând toxinele din organism şi facilitând activitatea rinichilor. În plus, accelerează metabolismul şi grăbeşte arderea caloriilor. Aşadar, te şi energizează dar te şi ajută să-ţi menţii silueta. Apa caldă crește temperatura corpului și accelerează metabolismul, acest lucru stimulând arderea grăsimilor. 

Alege să bei apă caldă la orice masă din zi! Apa rece îngreunează digestia

Consumul de apă rece poate face mai mult rău decât bine. Apa rece solidifica uleiurile și grăsimile din mâncare, îngreunând digestia și conducând la depunerea acestora. Experții recomandă să înlocuim un pahar cu apă rece cu unul cu apă caldă. Un pahar de apă caldă poate fi uneori cele mai bun mijloc de ameliorare a crampelor menstruale și a durerilor de cap. Căldura are un efect calmant asupra organismului, ajutând la relaxarea musculaturii abdominale și la ameliorarea crampelor și spasmelor. Potrivit unor studii, consumul de apă caldă stimulează circulația și este foarte bună pentru tratarea crampelor musculare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel