De ce au fost respinse Hosu și Hăineala. Explicația lui Predoiu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Cătălin Predoiu a explicat de ce au fost respinse Hăineală și Hosu.

Cătălin Predoiu a explicat că la Secția pentru procurori a CSM au fost respinse delegările pentru Giorgiana Hosu și Oana Hăineală în funcții de conducere în DIICOT deoarece trebuie să existe „stabilitate". Bogdan Licu a primit, însă, prelungirea delegării ca șef al Parchetului General, citează Mediafax.

„S-a discutat. Eu am exprimat punctul de vedere ca în perioada aceasta, până la numirea procurorilor-șefi la Parchetul General, adjuncții, șefii de secție la DNA, DIICOT să avem stabilitate în sistem și ca cei care dețin deja aceste funcții să mai primească o delegare de două luni de zile. E opinia mea, cred în ea nu are legătură cu nicio persoană. (...) Nu critic, s-a discutat, s-a votat democratic, legal, iau lucrurile ca atare", a declarat Cătălin Predoiu, la Realitatea Plus.

Votul pentru stabilitate

Potrivit ministrului Justiției, votul pe care l-a dat, joi, în secția pentru procurori a CSM a fost pentru „stabilitate".

„Eu am votat pentru stabilitate, plecând de la premisa, de la un cuget pe care-l știu curat că nu înseamnă nici favorizarea cuiva, nici că cineva pleacă din start cu un avantaj. Dimpotrivă. Nu critic pe nimeni. Era bine să fie această stabilitate", a mai spus Predoiu.

Nu s-a înscris niciun candidat

Precizările vin după ce Secția pentru procurori a CSM a decis, joi, să respingă delegările pentru Giorgiana Hosu și Oana Hăineală în funcțiile de șef DIICOT, respectiv adjunct al DIICOT. Pe de altă parte, pentru Bogdan Licu s-a votat prelungirea delegării în funcția de procuror general interimar pentru 2 luni.

Înscrierile pentru funcția de șef al Parchetului General, al DNA și al DIICOT sunt în plină desfășurare, însă până în prezent nu s-a înscris niciun candidat. Înscrierile expiră luni, 23 decembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel