De ce apare sentimentul de vinovăție atunci când stăm degeaba / video
Data publicării:
Autor: Elena Aurel
WhatsApp
captură video
captură video
Andreea Raicu a fost invitată la podcastul Fain & Simplu cu Mihai Morar unde a vorbit despre cea mai importantă resursă a omului și despre sentimentul de vinovăție care apare atunci când stăm degeaba. 

Timpul este, într-adevăr, una dintre cele mai importante resurse pe care le avem în viață, de aceea este important să gestionăm timpul cu înțelepciune și să ne asigurăm că îl folosim în mod productiv și satisfăcător pentru a atinge obiectivele noastre și pentru a trăi o viață împlinită.

„Timpul e o resursă foarte prețioasă și nu ne dăm seama la 20 de ani. Te gândești că ai tot timpul la dispoziție, chiar și la 40 de ani. Cred că nu e o senzație pe care o am doar eu, ci toată lumea. Nu-ți mai dai seama când e luni, când e marți, când e sâmbătă, când e duminică.

Ne lăsăm aruncați în ritmul ăsta și nu ne mai dăm seama ce se întâmplă cu noi, ce facem, și ajungem să nu mai facem lucruri care ne fac cu adevărat plăcere. Le facem pentru că le face toată lumea, pentru că trebuie să ajungem undeva mai bine decât ceilalți, mai ales că acum avem presiunea a tot ceea ce se întâmplă în social media și vrem să avem și noi ceea ce au cei din social media, drept pentru care uităm ce e cu adevărat important pentru noi.”, a spus Andreea Raicu. 

Aceasta a explicat de ce apare sentimentul de vinovăție atunci când stăm degeaba sau nu suntem productivi.

„Suntem atât de obișnuiți să muncim și nu avem în obișnuință să stăm. Dacă stăm, luăm repede telefonul, facem o poză, ne mai uităm pe social media, mai căutăm ceva. Nu avem capacitatea, pur și simplu, să stăm.

Îmi aduc aminte că prima dată când m-am întors dintr-o vacanță în care am spus că mi-am închis telefonul, m-au invitat la tot felul de emisiuni să mă întrebe: „Ce ai făcut în cele două săptămâni fără telefon?”

Am stat, am mâncat fără să fac fotografii la mâncare, m-am uitat la apă și la răsărit fără să trebuiască să-l fotografiez, am stat de vorbă cu oameni fără să stau toată ziua pe telefon să văd ce se mai întâmplă, fără să mai povestesc ce trăiesc. Am fost extrem de prezentă în tot ceea ce se întâmpla acolo. Nu suntem obișnuiți să facem asta.

Sunt oameni care nu vor să stea liniștiți pentru că atunci când stai apar toate gândurile și toate emoțiile pe care le-ai reprimat de-a lungul timpului. Muncești mult, mult, dar ca să iasă emoțiile și să simți ce se întâmplă cu tine ai nevoie să faci pauză, să pui stop. De aceea de multe ori când mergem la o oră de yoga, sau o oră de meditație ai tot felul de trăiri.

De multe ori când facilitezi meditații se întâmplă ca persoanele respective să plângă sau să simtă că apare furia pentru că au avut un spațiu și au ieșit emoțiile. Când pleci în vacanță și ai acest timp liber, apar emoțiile cu care nu ești confortabil și atunci repede îți găsești o activitate.", a spus Andreea Raicu la podcastul Fain & Simplu cu Mihai Morar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel