Mircea Coșea a lansat cartea ”Banii României”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Mircea Coșea, lansare carte ”Banii României”
Mircea Coșea, lansare carte ”Banii României”
Profesorul universitar Mircea Coșea, doctor în Științe Economice, a lansat, la DCNews , cartea ”Banii României”, în prezența mai multor oameni de afaceri, profesori și jurnaliști. 

Profesorul Mircea Coșea a mulțumit DCNews în discursul său de lansare a cărții ”Banii României” și a subliniat că a folosit foarte multe informații din presă în noua sa carte. 

”De ce am scris această carte? Pentru că la sfârșitul anului trecut am fost șocat de faptul că toate discuțiile în plan economic în România aveau un singur răspuns: `Nu sunt bani`. Fie că vorbeam despre salarii, pensii, investiții orice se finaliza prin răspunsul decidenților: `Nu sunt bani`. Atunci, am zis să vedem de ce România nu are bani.” a spus Mircea Coșea în discursul său de lansare a cărții ”Banii României”. 

În ”Cuvânt înainte”, profesorul Mircea Coșea întreabă: ”A fost vreodată România bogată iar treptat, treptat a sărăcit? Sau poate nu a fost niciodată bogată și doar am fost amăgiți cu propaganda și manipulările celor care au avut puterea?”. 

Mircea Coșea notează că în cartea ”Banii României” își propune să explice ”de ce nu sunt bani și dacă nu sunt cum am putea face să fie”. 

[citeste si]

În același timp profesorul atrage atenția în introducerea cărții ”nici nu mai știm ce mai avem. Nu mai știm dacă mai avem câmpiile mănoase sau le-am vândut, nu mai știm ce a mai rămas din pădurile întinse și apele curate. Ceea ce știm este că șase din cele opt regiuni de dezvoltare ale României sunt printre cele mai sărace din UE, puterea de cumpărare în aceste zone fiind la nici jumătate din media europeană”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel