De ce a murit Cristina Țopescu? Ciuhodaru: Simptome considerate atac de panică. A crescut numărul de cazuri de infarct la tineri
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Tudor Ciuhodaru susține că numărul de cazuri de infarct la tineri a crescut de trei ori în ultima perioadă. Simptomele pot fi etichetate drept atac de panică, dar medicul recomandă atenție mare. 

Medicii au stabilit că inima Cristinei Țopescu avea un strat de grăsime între mușchi, iar din cauza aceasta ar fi putut suferi un infarct, susține România TV. 

Tudor Ciuhodaru a intervenit în direct la postul de televiziune unde a explicat această patologie. 

”Înțeleg că a fost vorba de artero-scleroză coronariană. Să spunem lucrurilor pe nume. Infarctul miocardic, considerat în trecut apanajul bărbaților, este tot mai frecvent și la femei, iar vârsta nu mai e un factor de siguranță. A crescut de trei ori numărul de cazuri la tineri și tinere și avem pacienți chiar și de 30-35 de ani, iar riscul de infarct este adesea subestimat. Simptomele sunt neglijate sau etichetate drept atacuri de panică, iar mai ales doamnele și domnișoarele au tendința de a neglija aceste dureri ce apar la nivelul inimii. La fiecare 30 de minute un român suferă un infarct”, a susținut Tudor Ciuhodaru. 

Cum recunoașteți infarctul miocardic

”Acea durere precordială clasică, cu durere toracică intensă cu caracter de constricție, presiune, arsură, greutate, durere ce iradiază și în umărul și brațul stâng și care durează mai mult de câtva minute. Lipsa de aer, senzația de sufocație, Grețuri, vărsături, care pot indica un infarct inferior”, a adăugat Tudor Ciuhodaru la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel