De ce a intrat George Tuță în politică: Aș fi ipocrit să spun să acesta a fost motivul. ”Vreau să schimb lumea... nu s-a întâmplat așa!”
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
captură video DC News
captură video DC News
De ce a intrat George Tuţă în politică?

George Tuță a participat la emisiunea Generația Schimbării de la DC News TV. Noul format propus este dedicat tinerilor politicieni din România, tineri care vor fi viitorii lideri ai țării în anii ce urmează. Iată cum a decis George Tuţă să intre în politică!

"Ei (PNL) şi-au propus ca la fiecare etapă de măsurare să fie cu 1% mai buni. Ăsta cred că este şi rolul politicului. Spre deosebire de administraţia statului care funcţionează oarecum din inerţie, factorul politic trebuie să se gândească la optimizarea serviciilor, la cum le poate îmbunătăţi şi cum poate moderniza această ţară pentru a rupe decalajele pe care le avem cu ţările din comunitatea europeană" a spus George Tuţă.

Narcis Neagoe, moderatorul emisiunii, a întrebat: Să înţeleg că acesta este unul din motivele pentru care aţi intrat în politică de tânăr?

George Tuţă: Nu. Aş fi ipocrit să zic că acesta a fost motivul. Când eşti tânăr şi intri în politică, de cele mai multe ori mergi prin recomandările pe care le ai de la gaşca ta de prieteni. Aşa s-a întâmplat şi în cazul meu. A fost o conjunctură. Nu a fost un demers conştient, extrem de activ gen "Vreau să schimb lumea, o să intru în politică şi de aici încep. Şi în PNL!" Nu s-a întâmplat aşa. În cazul meu a fost o conjunctură legată de prieteni - hai că ne strângem la partid, uite ce facem noi aici! Dar, odată cu timpul, am considerat această activitate politică una serioasă şi aşezată, spre deosebire de o majoritate care, din cauza greşelilor politicului, are o imagine de respingere faţă de acest fenomen. Lucru pe care trebuie să-l conştientizăm, să-l acceptăm şi să ştim că trebuie să ne schimbăm. Iar schimbarea noastră, a politicienilor, poate fi doar din interior. Din exterior n-ai cum să schimbi clasa politică" a explicat tânărul politician.

Emisiunea completă aici: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel