De ce a fost Boris Johnson afectat grav de Covid-19. Explicațiile unui doctor
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Premierul britanic Boris Johnson a fost afectat grav de coronavirus.

Premierul britanic Boris Johnson a fost afectat grav de coronavirus, transmite Daily Mail. Motivele sunt multe, însă unul important este faptul că este supraponderal, a explicat un doctor englez.

Cardiologul dr. Aseem Malhotra a spus că pacienții obezi au un risc de moarte de zece ori mai mare decât ceilalți infectați cu Covid-19. El a explicat că membrii „mai în formă" ai guvernului, precum ministrul Sănătății Matt Hancock, s-au recuperat mult mai repede și nu au fost spitalizați.
Johnson, în vârstă de 55 de ani, a dus o luptă cu greutatea în 2018, atunci când cântărea aproape 110 kg, un lucru îngrijorător pentru o persoană de 1,75 m.

Alți oficiali de top ai guvernului britanic care s-au recuperat de coronavirus sunt ofițerul-șef medical Chris Whitty, consilierul principal Dominic Cummings și secretarul de stat în Sănătate, Nadine Dorries.

Explicațiile doctorului

„Era evident o mare îngrijorare pentru națiunea noastră să în vedem pe premier cum intră în spital cu Covid-19. Chiar dacă este o observație, se pliază pe ceea ce cunoaștem, Boris este, din păcate, destul de supraponderal. Obișnuiam să vorbesc cu un consultant al său când era primarul Londrei acum câțiva ani și mi-a spus că are îngrijorări în legătură cu greutatea sa", a explicat dr. Malhotra.

„Oamenii cu obezitate se pare că răspândesc virusul pentru o perioadă mai îndelungată și clar se îmbolnăvesc mai rău. Dacă îi observați pe Chris Whitty, Matt Hancock și pe ceilalți membri ai guvernului care au fost infectați, nu s-au îmbolnăvit rău fiindcă sunt practic destul de slabi", a mai spus doctorul. „Ei nu au fost afectați de virus precum premierul".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel