Data publicării:

De ce a explodat prețul la energie. Mihai Daraban (CCIR) spune cum s-a ajuns aici

Autor: Andrada Oana | Categorie: Stiri
WhatsApp
Imagine de Comfreak de la Pixabay
Imagine de Comfreak de la Pixabay
Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), a răspuns la DC News TV la una dintre întrebările momentului: De ce a explodat prețul la energie?

Întrebat la interviurile DC News "de ce a explodat prețul la energie", Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), a declarat că "și Green Deal-ul are rolul specific pentru că energia verde costă."

"Celebrele eoliene acum sunt rentabile pentru că prețul e sus, dar ele, în mod normal, dacă nu erau acele subvenții, nu se puteau realiza. E încă foarte scumpă tehnologia. Tehnologia pentru energie verde este foarte scumpă. De exemplu, centralele pe hidrogen. Ele sunt apărute, nu e un secret, dar o centrală de apartament japoneză, pe hidrogen, costă cam 50.000 de euro. Eu zic că e sigură.", a spus apoi Mihai Daraban (CCIR) la DC News TV. 

"Uitați-vă ce se întâmplă cu pandemia. Am văzut la TV că într-un salon la ATI era o 'pădure' de butelii de oxigen.", a conchis el. 

CITEȘTE ȘI: Lege pentru administratorii societăţilor comerciale. Daraban (CCIR): Din păcate, ”vinovaţii” de serviciu sunt firmele care depun bilanţul la organele fiscale

Youtube video image

VEZI ȘI: Soluție pentru a evita un posibil blackout, pana de curent care ar lovi Europa

 

În ultimele zile a fost rostogolit în mass-media mesajul ministrului austriac al apărării, Klaudia Tanner, care a precizat că Europa va suferi în următoarele luni o întrerupere a energiei care ar putea dura până la 15 zile, sugerând cetățenilor țării să-și facă provizii (Detalii, AICI).

În același timp, experții în energie spun deja că întrebarea nu este dacă va exista o astfel de întrerupere, ci când va avea loc. Deși este adevărat că rețelele electrice europene sunt interconectate, unii experți în energie cred că dacă ar exista o defecțiune la oricare dintre sistemele de energie, o salvare ar putea veni din una dintre țările vecine ca urmare a interconectivității.

Cauzele unei posibile prăbușiri a sistemului de energie electrică ar putea fi determinate de defecțiuni tehnice, supraîncărcări datorate vârfurilor de cerere sau nealinieri ale sistemului, care s-ar putea datora creșterii prețului suferit în ultimele luni.

Cea mai stridentă întrebare în ultimele săptămâni este cum ar putea fi rezolvat acest lucru. (Citește mai mult AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel