De ce a crescut dramatic cancerul la tineri. Dr. Tudor Ciuhodaru: E o ipoteză pe care aș lansa-o
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Foto: Facebook Tudor Ciuhodaru
Foto: Facebook Tudor Ciuhodaru
Cancerul poate afecta aproape orice parte a corpului uman, și există peste 100 de tipuri diferite de cancer, fiecare având caracteristici specifice în funcție de tipul de celule implicate și de locul în care se dezvoltă. 

Printre cele mai comune tipuri de cancer se numără cancerul de piele, cancerul pulmonar, cancerul de sân, cancerul de prostată, cancerul colorectal și cancerul de stomac.

Cauzele exacte ale cancerului sunt diverse și complexe, iar ele pot include factori genetici, expunerea la substanțe cancerigene din mediul înconjurător, precum fumatul, expunerea la radiații ionizante, consumul excesiv de alcool, dieta necorespunzătoare, lipsa activității fizice și infecțiile virale, precum cele cu virusul papiloma uman (HPV) și virusul hepatitic C (HCV).

Tratamentul cancerului poate varia în funcție de tipul și stadiul bolii, dar poate include chirurgia pentru îndepărtarea tumorii, radioterapia pentru distrugerea celulelor canceroase, chimioterapia pentru distrugerea celulelor canceroase folosind substanțe chimice și imunoterapia pentru stimularea sistemului imunitar al corpului pentru a lupta împotriva cancerului. În unele cazuri, terapiile țintite care vizează anumite anomalii genetice specifice din celulele canceroase pot fi, de asemenea, utilizate pentru a trata boala.

Medicul Tudor Ciuhodaru are o variantă interesantă privind creșterea numărului de cazuri de cancer la tineri. Vedeți mai multe pe Spectacola.ro:

https://www.spectacola.ro/de-ce-a-crescut-dramatic-cancerul-la-tineri-dr-tudor-ciuhodaru-e-o-ipoteza-pe-care-as-lansa-o_38008.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel