Datoriile RADET către Elcen, în atenția Guvernului. Penalitățile ar putea fi șterse
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Datoriile-RADET
Datoriile-RADET

Viceprimarul Capitalei, Mircea Raicu, a declarat că Guvernul e de acord cu ștergerea penalităților la datoriile RADET către Elcen, cu condiția ca datoria de bază să fie plătită de primăria Capitalei "într-un termen rezonabil".

"Datoriile RADET față de Elcen sunt mari - datoria de bază este de 220 milioane euro, iar penalitățile de 250 milioane euro. PDL București încearcă găsirea unei soluții pentru rezolvarea problemei penalităților. Nu se pune problema ca municipalitatea să nu-și plătească datoria de bază, în discuție intră doar ștergerea penalităților", a declarat Raicu.

Potrivit acestuia, pe 25 octombrie, a avut loc o întâlnire între miniștrii Elena Udrea, Ion Ariton și secretarul de stat din Ministerul Finanțelor Gheorghe Gherghina, în cadrul căreia s-a hotărât declanșarea procedurii de ștergere a penalităților prin negocieri între cele două companii.

"Termenul în care sperăm să fie aprobat în Guvern un memorandum prin care e aprobată această negociere, este joia viitoare. A fost o decizie politică și economică asumată de PDL Bucuresti și miniștrii noștri.. Pentru ştergerea penalităţilor, Primăria Bucureşti se obligă plătească datoria de bază în termen rezonabil şi să plătească la timp facturile curente. Cu alte cuvinte, Guvernul e de acord să plătească dobânzile şi penalităţile, dar municipalitatea trebuie să plătească facturile restante. Noi credem că în situația actuală, condiția pusă de Executiv e mai mult decât corectă şi ajută deopotrivă RADET şi Elcen să iasă din gaura neagră în care se află" a explicat viceprimarul. El a adăugat că se așteaptă un punct de vedere din partea edilului Capitalei, Sorin Oprescu, pe acest subiect, scrie newsin.

Raicu a explicat că penalitățile nu pot fi şterse de Guvern, fiind interzis acest lucru conform legislaţiei europene. "Solutia pe care ne-a oferit-o ministerul de finanţe este ca ambele companii, şi Elcen şi RADET (...) să negocieze, pentru că ne aflăm într-un moment prost pentru ambele, decât să nu-ţi iei niciun ban şi să scadă de tot activitatea, mai bine negociem, vedem ce facem cu penalităţile, ştergem o parte dintre penalităţi. Nu Guvernul le şterge ci, într-o negociere între cele două companii, urmând să trecem la o nouă etapă contractuală între cele două. Deci se renunţă la penalităţi cu condiţia să îmi plăteşti rapid datoria de bază, să plătești în mod constant şi la timp facturile curente", a mai spus viceprimarul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel