Date catastrofale de pe piața muncii din România
Data publicării:
Autor: Andreea Marinaș
WhatsApp
somaj romania
somaj romania
Doar 20% dintre şomerii României utilizează Internetul pentru a-şi căuta un loc de muncă, deși există toate premisele pentru un uz mult mai extins.
O societate comercială din zece foloseşte facilităţile cloud în România, iar un şomer din cinci utilizează internetul pentru a-şi căuta un loc de muncă. 

„În România, mai puţin de 10% din societăţile comerciale utilizează facilităţile cloud, iar obstacolele aflate în calea antreprenoriatului în sectorul serviciilor împiedică adoptarea tehnologiilor digitale. Doar 5% din România utilizează internetul pentru a descărca documente oficiale de pe site-uri publice, ceea ce oferă posibilitatea unor mari câştiguri de eficienţă prin adoptarea de noi tehnologii”, se arată într-un raport al Băncii Mondiale, citat de Agerpres. 

Potrivit acestuia, românii ar putea avea de câştigat de pe urma valorificării Internetului. 

„La ora actuală, doar 20% dintre şomerii României utilizează Internetul pentru a-şi căuta un loc de muncă. Dintre cei care au loc de muncă, aproape niciunul nu lucrează de acasă, în comparaţie cu 10% în ţările din nordul şi vestul Europei”, menţionează sursa citată. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel