Daraban, președintele CCIR: "Caietul de sarcini, un autodenunț". Cifre interesante
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
În studiul privind "Percepția mediului de afaceri asupra economiei", comandat de CCIR și realizat de KANTAR TNS România, se observă un trend descrescător în ceea ce privește încrederea firmelor în instituțiile din România. Aici dinamica este foarte mult influențată de contextul politic și economic din perioada actuală. De precizat că a scăzut încrederea în DNA cu 18%. În același timp, se sesizează o creștere cu 15% a corupției în administrația locală publică.

Studiul arată și faptul că 34% dintre agenții economici intervievați au participat la licitațiile publice. Dintre cei care au participat, 43% considera caietul de sarcini ca fiind făcut în avantajul anumitor companii.

(w670)

"A scăzut încrederea în DNA cu 18%, de la 60% la 44% anul acesta. În același timp, se sesizează o creștere cu 15% a corupției în administrația locală publică. În plus, în același timp, 29% din respondenți consideră greu realizabili indicatorii din caietele de sarcini, iar 43% dintre ei consideră, în continuare, că aceste caiete de sarcini sunt făcute după chipul și asemănarea câștigătorului. Toate acestea date sunt legate. Noi interpretăm, și în scăderea de încredere vizavi de DNA, ca pe o luare a piciorului de pe accelerație. (...) Oamenii de afaceri consideră că probabil DNA a luat piciorul de pe accelerație. Este punctul nostru de vedere", a spus Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României.

"Noi considerăm, în continuare, caietul de sarcini un autodenunț", a mai zis Mihai Daraban.

(w670)

(w670)

(w670)

(w670)

Consultați AICI studiul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel