Daniel Gheorghe, Direcția pentru Evidența Persoanelor: "Nu au fost presiuni asupra noastră"
Adjunctul şefului de la Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor din Ministerul Administrației și Internelor (MAI), Daniel Gheorghe, a declarat marţi, la ieşirea din Parchetul Instanţei Supreme, că nu au fost presiuni asupra instituției în legătură cu listele electorale de la referendum, informează Mediafax.
[caption id="attachment_217209" align="alignleft" width="310"] Foto: România Liberă[/caption]Întrebat cu privire la informarea din 2 august în care s-a precizat că "Ministerul Administraţiei şi Internelor nu îşi poate asuma veridicitatea numărului de persoane înscrise în listele electorale permanente, deoarece această atribuţie revine exclusiv Autorităţii Electorale Permanente", Daniel Gheorghe a precizat că "exactitatea datelor poate fi influenţată, într-o măsură mai mică sau mai mare, de anumite cauze", cum ar fi neînregistrarea unor cazuri de deces sau de persoane care şi-au mutat domiciliul în străinătate. În acelaşi context, adjunctul şefului de la Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor a afirmat că s-au făcut mai multe verificări, încă înainte de alegerile locale.
Adjunctul şefului Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor, Daniel Gheorghe, a fost audiat de Parchetul Instanţei Supreme în legătură cu adresa emisă în 2 august şi transmisă ulterior de MAI Curţii Constituţionale. El a fost chemat la audieri în dosarul în care chestorul Constantin Manoloiu este cercetat pentru abuz în serviciu. Procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus pe 6 august începerea urmăririi penale faţă de Constantin Manoloiu, "sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice". Atlfel spus, Manoloiu "a urmărit să invalideze listele electorale permanente actualizate şi comunicate, privind numărul de cetăţeni cu drept de vot, încălcând cadrul legislativ aplicabil în materia referendumului care reglementează expres atribuţiile ce revin instituţiei pe care o conduce".
Chestorul Constantin Manoloiu, a declarat luni, la ieșirea din sediul Parchetului Instanței Supreme, că nu a transmis informarea din 2 august Curţii Constituţionale, ci a adresat-o ministrului Ioan Rus. Totodată, a adăugat că învinuirea "nu are relevanţă, ea vine şi se duce".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News