Daniel Dincă, agresiv cu jurnaliştii. Gabi Diaconu, psihiatru: Gest care îl descalifică
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Gabriel Diaconu
Gabriel Diaconu
Psihiatrul Gabriel Diaconu a explicat că reacţia lui Daniel Dincă, care a agresat mai mulţi jurnalişti în faţa sediului CNA, poate fi pusă pe seama mediatizării excesive a cazului Caracal, însă a spus şi că gestul este unul incalificabil. 

"Trebuie să plecăm de la realitatea că faţă de vara lui 2019, ne uităm acum la un întreg ciclu mediatic de transformare a evenimentelor de atunci într-o narativă de presă. Când ai o narativă de presă, este logic că toată lumea va trece prin schimbări psihologice, inclusiv, deşi e o ironie perversă la mijloc, inversarea rolurilor. Am început prin a avea multă compasiune faţă de victime, dar în ultima vreme ne concentrăm pe agresor şi pe biografia acestuia. Şi când te uiţi la familia acestuia foarte mult, este normal să existe un răspuns extins de disconfort", a explicat medicul Gabriel Diaconu. 

"Comportament incalificabil"

"Într-un stat de drept, fiul lui Gheorghe Dincă nu ar trebui să fie supus aceluiaşi tratament ca tatăl său, acela fiind singurul personaj inculpat în acest dosar. Dar faptul că acest om a agresat astăzi ziarişti îl descalifică. Orice om care trăieşte într-un stat de drept trebuie să respecte şi presa. Rolul presei este să aducă informaţii echilibrate în faţa lumii. Comportamentul său, astăzi, a ieşit din graniţele legii şi sper ca legea să îi aplice aceleaşi măsuri pe care le-ar aplica oricărei persoane care agresează alţi oameni. Nu este normal să iei un jurnalist la bătaie doar pentru că nu îţi place de publicaţia respectivă", a mai spus psihiatrul la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel