Danemarca intenționează să pună capăt programului național de vaccinare anti-Covid-19
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Autoritățile din Danemarca încearcă să dezmintă declarațiile care exagerează riscurile provocate de SARS-CoV-2 și caută să pună capăt campaniei de vaccinare.

Principala autoritate sanitară a Danemarcei verifică declarațiile exagerate cu privire la pericolul coronavirusului, deoarece guvernul caută să depășească această criză și să se concentreze pe revenirea la normalitate, care include încheierea campaniei naționale de vaccinare a guvernului și renunțarea la infrastructura pentru vaccinarea în masă.

Abordarea Danemarcei pare a fi în mare măsură diferită de cea a multor alte guverne occidentale. Țara a pus capăt tuturor măsurilor legate de Covid-19, inclusiv obligația de a purta măști de protecție.

Acest efort este cel mai bine exemplificat pe site-ul oficial al autorității daneze de sănătate publică Statens Serum Institut, care publică verificări ale celor mai frecvente „cazuri de dezinformare” despre Covid-19. Această secțiune de verificare a faptelor se concentrează pe înlăturarea temerilor legate de Covid-19 și pe creșterea gradului de conștientizare că virusul nu mai reprezintă o amenințare mare pentru sănătatea publică.  Autoritățile de sănătate publică din Danemarca par să adopte o abordare opusă față de alte state.

Autoritățile au dezmințit mai multe fake news-uri

De exemplu, autoritățile daneze au catalogat drept „falsă” afirmația că „extrem de mulți oameni sunt internați în Danemarca cu coronavirus”. În realitate, autoritatea de sănătate publică susține că numărul internărilor pentru Covid-19 a scăzut în ultimele luni.

Totodată, autoritățile au dezmințit afirmația că „cei mici se îmbolnăvesc grav atunci când sunt infectați cu Covid-19”, site-ul afirmând că tinerii au „în general o boală foarte ușoară”. Chiar și în cazurile în care copiii merg la spital, ei sunt externați în mod normal în 12 ore.

În țări precum Germania, restricțiile sunt ridicate în unele state, dar rămân totuși mult mai restrictive decât majoritatea altor țări. Ministrul sănătății al țării, Karl Lauterbach, a susținut recent că dacă restricțiile sunt slăbite, ar putea duce la 500 de decese pe zi, o afirmație pentru care verificatorii de fapte de la postul public german ZDF nu au găsit nicio bază. De asemenea, Germania ar putea continua politica de obligativitate a vaccinării, deși guvernul pare să facă pași înapoi la acest moment, scrie RMX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel